5 etager lugt for en lille aromatisk have

Normalt planter sætter pris på vores øjne, fordi vi beundrer deres farver og former, men deres duft er noget andet, det kan være usynlig, men tilføjer et vigtigt bidrag til glæden ved havearbejde og med lidt planlægning dimension, lugtende planter De giver din have en ekstra dimension. Her er 5 aromatiske planter perfekt til en lille plads.

plante-de-lugt-kaprifolium

Honeysuckle plante lugt

5 etager lugt for en lille aromatisk have

Planter lugt altid være en fryd for sanserne generelt. Have endnu en af ​​dem, bør være en regel, at give dit hjem en positiv og magisk vibrationer. Duften af ​​planterne rene miljø og psyke er en modgift til sorg og et incitament for sjælen.

Sæt dem hvor du kan nyde sin aroma, når de passerer i nærheden af ​​dem, det er det bedste du kan give dine private rum. Lugten i en have er en integreret oplevelse, og i en lille have, kan gøre oplevelsen meget rigere. Disse er 5 eksempler på planter lugt, men der er mange flere arter at vælge imellem.

1. Lavendel

lavendel-plante-de-lugt

Lavendel er en krydderurt meget alsidig og har mange anvendelsesmuligheder i haven landskab. Små og kompakte afgrøder er egnede som kant planter til senge; De gør højere afgrøde dækning farver. De kan plantes i haven rock med andre planter af tør jord som røllike eller dværg Arabis, eller endda i store beholdere.

Der er hundredvis af sorter af lavendel, men vi plejer at gå så gartneriet er til rådighed, og det lugter bedre. Det er dybest set, at er tørke-tolerante planter og kan virkelig godt lide solen.

Det er også vigtigt at huske, at deadheading - så kort, vil anlægget være aktiv for at producere mere. Selv døde blomster bevarer deres duft, så du kan vælge en buket og holde det i nærheden af ​​din seng.

2. aromatisk Geranium

palntas-of-lugt-geranium

Du kan plante en geranium nær den travleste område af dit hjem, så alle, der føler sig tæt på, vil blive inddraget med det subtile lugt, der kommer fra bladene af denne plante. pelargonier, de er generelt nemme at dyrke og duftende er ikke anderledes.

De er let formeres (som saftige, ofte vokser simpelthen ved at skære en stilk og sætte i en lille snavs). Derudover er der et stort udvalg, der kan findes i en masse planteskoler.

3. Honeysuckle

Kaprifolier-hvid-planter-of-lugt

Og jasmin, kaprifolium er en vin blomst, der kan afgive en meget stærk lugt. For nogle mennesker er det er for stærk, men det er en meget sød duft og blomster er rart at gøre en stor hegn eller espalier dækkede jorden i nærheden af ​​et åbent vindue.

kaprifolium Det er let at dyrke, robust, varmebestandig, og næsten uforgængelige. Prangende og duftende blomster tiltrække kolibrier og sommerfugle hele sommeren. De resulterende frugt blomster, giver en snack til din lokale sangfugle.

Vines blomstrer kraftigt i foråret og til en vis grad i løbet af sommeren. Mange sorter af kaprifolier vil trives i containere også.

4. Gardenias

gardenia-plante-de-lugt

Folk, der har haft enorm succes vokser disse planter lugter kan ikke stoppe med den gardenia. De er enige om, at der er intet som duften, der kommer fra de hvide blomster af denne smukke plante. De er også smukke, men kræver stor omhu. Ved siden af ​​et havebord de er perfekte til at inspirere med hendes søde lugt.

5. Pebermynte

mint-planter-de-lugt

Mint er magisk, fordi ud over at give en af ​​de mest udsøgte aromaer, vi plejede at spise. Når ophidset i haven frigiver sin duft; når man skærer bladene, det frigiver aroma og hvis plantet i et sted, der er i en våd side, vil det vokse som ukrudt. Have hende gennem fordøren er fremragende aroma hoppende, der byder velkommen og fortæller dig "se dig senere".

Der er naturligvis mange flere planter, hver med en unik og speciel duft, der altid giver noget positivt for din plads. Hvad er din favorit?

Livet skriver Lucida
Billeder shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =