Ernæring til bekæmpelse af binyretræthed

binyretræthed

Kronisk stress er en vigtig faktor i livskvaliteten for kvinder determinant, der bidrager til kontinuerte cyklusser binyre, dårlig træthed ernæring, stadier af træthed, humørsvingninger, og hormonel ubalance.

Når vi oplever kronisk stress, vores binyrerne, eller små kirtler, der er ansvarlige for at moderere stress respons og regulere andre hormoner vil blive påvirket.

Binyrerne, der er på størrelse med valnødder har en enorm opgave. mange hormoner, der regulerer driften af ​​vores krop, ligesom cortisol, et hormon, der udskilles, når vores stressniveau stige, hvilket indikerer, at vores krop vil træde en undtagelsestilstand forekomme.

Men høje niveauer af kortisol er beregnet til at være kort sigt. alle Dette kan give problemer binyretræthed.

Foods at bekæmpe træthed Adrenal

Når vores cortisol niveauer forbliver høje, dette forstyrrer mange funktioner i vores krop, herunder immunfunktion, fordøjelse, søvn, og selv evnen til at producere andre vigtige hormoner såsom østrogen, progesteron, testosteron og skjoldbruskkirtelhormoner.

Dette kan føre til forhøjet blodtryk, højt blodsukker, overskydende abdominal fedt og inflammation.

Når binyrerne fortsat blive kompromitteret på lang sigt, de har en reduceret evne til at producere cortisol og gøre os føler irritabel, svag, svimmel, og ængstelig. Binyretræthed er et syndrom, der kan med tiden forårsage lavt blodtryk, allergi og udmattelse.

Disse problemer, selv om de er meget forstyrrende, kan lindres når adrenalindysfunktion heler. Og den gode nyhed er, at du kan helbrede. Sammen med faldende kronisk stress, justere vores følelsesmæssige reaktioner på stressfaktorer, og ændre, hvad, hvornår og hvordan vi spiser kan vende binyretræthed.

Lad os se på nogle af de kosten tilgange, som vi kan bruge til at understøtte ikke kun vores binyrerne, men også forbedre vores energi og fremme en bedre søvn.

Sorter timingen af ​​måltider

Når vi tilbringe lange perioder uden at spise, er vores binyrerne arbejder hårdt på at frigive mere cortisol og adrenalin, for at forsøge at opretholde den normale funktion af kroppen.

Når blodsukkeret falder længere perioder, skaber dette en stressreaktion, stimulere binyrerne. Det er vigtigt at vide, at vores krop altid brug for energi, selv når vi sover.

Cortisol arbejder for at moderere blodsukker mellem måltiderne og om natten, så reguleringen af ​​cortisol niveauer er nøglen til Arenal undgå træthed.

Cortisol niveauer følge vores naturlige døgnrytme. Begynder at stige omkring 6:00. Det gør en top omkring 8 og derefter i løbet af dagen stiger og falder naturligt efter behov.

Du må ikke stoppe læsning: te til at lindre hoste.

Så det falder om natten og nåede deres laveste niveau, mens vi sover. Planlæg vores måltider, og hvor meget vi spiser, kan hjælpe med at regulere cortisol og dens naturlige cyklus.

Spis mere voluminøse måltider tidligere på dagen, selvfølgelig, hjælper med at holde cortisol niveauer, mens man spiser lettere måltider senere på dagen det bidrager til at opretholde hormonbalance.

Øvelser til at behandle binyretræthed

Motion øger også cortisol niveauer, så nyde de lysere aktiviteter under forsøget på at helbrede binyretræthed er vigtig.

For at holde cortisol niveauer så stabilt som muligt, er mere intens motion anbefales i morgen eller aften, når cortisol er højere, og let motion som at gå eller blid stretching som yoga, natten over.

Hvis cortisol er højest om morgenen, hvorfor jeg ikke er sulten?

Det gamle ordsprog om morgenmad er det vigtigste måltid er virkelig sandt. Lav en nærende morgenmad, der omfatter protein inden for en time efter at komme op, vil hjælpe balance metabolisme og cortisol i løbet af dagen. Men det er svært at spise, når vi ikke føler sig sulten, selv om vi ved, det er vigtigt.

Fastholdelse cyklus naturlige cortisol

1. Prøv at lave morgenmad en time efter at komme op, eller ved 8:00 for at genoprette niveauet af blodsukker, som blev forarmet natten over.

2. Spis en sund snack på 09:00.

3. Prøv at lave frokost mellem 11:00 og middag for at undgå et stort fald i cortisol niveauer.

4. Udfør anden sund snack 2 til 3:00 for at forhindre den naturlige fald af cortisol, der opstår omkring 3 eller 4:00. Mange mennesker bemærke dette træthed og forbruge ekstra koffein eller kulhydrat snacks genopfyldte, som faktisk forhindrer hormonbalance.

5. Prøv at lave middag mellem 5 og 6 pm og selvom det kan være svært i starten, så prøv det et let måltid. Til sidst, vil din krop nyde mindre mad til at fordøje natten over.

6. Forbruge en nærende kost, og tænde en time før sengetid snack stråle, men vær sikker på at undgå raffineret sukker. Nut Butters med frisk frugt eller ost er ideelle valg.

Ved korrekt programmeret vores måltider og snacks, kan vi forhindre dramatiske fald i blodsukkeret og støtte den naturlige funktion af vores krop.

Vores binyrer ikke at arbejde kontinuerligt at producere cortisol og i stedet kan udføre mange af sine andre vigtige sekundære funktioner. Vi vil også have mere energi og mere lykke hele dagen!

Du må ikke stoppe læsning: Forskelle mellem havsalt og bordsalt.

Vælg passende fødevarer og drikkevarer

Det er naturligt at tørster slik, når vi har lavt blodsukker. Bekæmpelse af binyretræthed er udmattende, og forbruge hurtig, nem, og selv velsmagende snacks som cookies, donuts, slik, cola og kaffe drikkevarer er fælles. Desværre, den energi, vi får fra disse fødevarer er korttidsvirkende.

Stress og udmattelse, når det kombineres med sult, kan hæmme vores evne til at træffe sunde valg. Når vi ikke er opmærksomme på virkningerne af for meget koffein og raffinerede kulhydrater har på vores krop, vi ikke klar over, at vi påvirker vores hormoner og drift, samt vores søvnmønster ved at spise dem.

Ud over de niveauer af cortisol, kan vores serotonin også være ude af balance, hvilket indikerer, at vores krop har brug for hvile. Det betyder ikke altid mere søvn - sommetider dyb vejrtrækning eller gå 10 minutter udendørs kan bidrage til at øge serotonin og forhindre binyretræthed.

Hvordan til at spise for at forbedre adrenal sundhed

  • Bruger friske, hele fødevarer, fortrinsvis organiske og lokalt dyrket sæsonbetonede fødevarer til måltider og snacks.
  • Forhindrer fødevarer konserveringsmidler, tilføjede hormoner, kunstige farver, farvestoffer og kemikalier.
  • Det omfatter magert protein ved hvert måltid og gøre snacks til hjælpe med at stabilisere blodsukkeret og forhindre cravings for raffineret sukker og koffein.
  • Hvis du køber tilberedt mad, prøve at gøre det i en helsekost butik, der sælger naturlige, hele fødevarer.
  • Forsøger at forberede yderligere nærende snacks at have på hånden, så de er klar og til rådighed, når du har trang.
  • Undgå drikkevarer med sukker og stimulanser såsom koffein, theobromin kakao og alkohol.
  • Hypotension er en almindelig bivirkning af binyrebarkinsufficiens, så du kan tilføje et salt af god kvalitet, som saltet af Det Keltiske Hav.
  • Forbruge fødevarer med vitamin C, E og alle B-vitaminer (især pantothensyre og B6), der hjælper med at regulere stresshormoner. Magnesium giver strøm til binyrerne. Calcium og sporstoffer såsom zink, mangan, selen og iod giver beroligende virkninger i kroppen.

Belastningen er stor i vores binyrerne, og kan blive beskadiget af langvarig stress. Men vi kan lave små beslutninger, der dramatisk kan påvirke deres præstationer til det bedre.

Med korrekt ernæring, motion, afslapning og søvn, vil du opretholde de naturlige rytmer af vores krop og genvinde energi og vitalitet.

Forfatter: Ivana A. Raschia Lic.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − = 46