5 fødevarer, du bør fjerne hvis du lider af skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er en endokrin kirtel placeret lige under adamsæble ved skjoldbrusken på luftrøret, og er dannet af to lapper sommerfugl formet på begge sider af luftrøret, begge lapper tilsluttet af isthmus. Denne kirtel regulerer kroppens stofskifte og regulerer kroppens følsomhed over for andre hormoner.

Thyroid involveret i hormonproduktionen, især thyroxin. disse hormoner regulere den basale metabolisme og påvirke væksten og graden af ​​funktionalitet af andre organ systemer. Skjoldbruskkirtlen styres af hypothalamus og hypofysen eller hypofyse.

Thyreoideahormoner hjælper kroppen bruge energi stofskifte, kropstemperatur og holder hjernen, hjerte, muskler og andre organer til at fungere normalt.

Denne betingelse skal diagnosticeres af en læge, der skal vurdere patienten for at fastslå kilden til denne tilstand og den rette behandling. Udover medicinsk behandling, herunder motion ind i den daglige rutine af patienten og foretage ændringer i kosten kan markant forbedre livskvaliteten for patienter med denne tilstand, samt hjælpe med at behandle skjoldbruskkirtlen naturligt.

Der er næringsstoffer, der er sundere end ikke anbefales, når der lider af visse sygdomme. For at gøre du føler dig godt, eksperter anbefaler at undgå visse fødevarer, der hæmmer evnen til at tage udskiftning hormoner, som regulere thyreoideafunktion.

Du må ikke stoppe læsning: Sådan behandler muskelatrofi drevne

Maden gruppe, der ikke anbefales til denne lidelse er en, der Det opfordrede goitrogens. Det vil sige, dem, der påvirker hormon produktion af skjoldbruskkirtel. Undgå dem er meget vigtigt at forsøge at undgå fedme, noget tilbagevendende i disse tilfælde.

Fødevarer ikke anbefales, hvis du har skjoldbruskkirtlen

Den kost for patienter med denne tilstand bør omfatte fødevarer lavt jod, fordi overdreven forekomst af dette mineral påvirker forekomsten af ​​denne lidelse, ud over ingredienser, favor faldt thyroideahormon. Derfor blandt de muligheder, som du bør undgå omfatte:

Sojabønner fad, der er bedst undgås, hvis du har skjoldbruskkirtlen

  1. sojabønnerDet anbefales at begrænse forbruget til moderat eller soja indeholder phytoøstrogener på grund af vegetabilsk oprindelse. Disse ændrer funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen.
  2. broccoli: Fordøjelse af denne plante kan blokere skjoldbruskkirtlen evne til at absorbere jod, som afgørende for en normal thyreoideafunktion.
  3. glutenIrriterende på tyndtarmen og hindrer absorptionen af ​​lægemidler skjoldbruskkirtelhormon. Dette er et protein der findes i forarbejdede fødevarer baseret på hvede, byg, rug og andre.
  4. sukker: Undgå fødevarer med store mængder af sukker, fordi de giver masser af kalorier uden næringsstoffer. er det bedst at reducere mængden eller forsøge at helt fjerne fra kosten.
  5. fiberSelv om det er vigtigt for god ernæring, foreslås det, at voksne spiser 20 til 35 gram om dagen, hvis den overskrides denne anbefaling kunne forstyrre arbejdet i fordøjelsessystemet.

Du må ikke stoppe læsning: Afføring grønne og dens forskellige årsager

Nu hvor du ved, hvilke fødevarer for at undgå bemærke nogle, der skiller sig ud for deres egenskaber til at aktivere stofskiftet ved at stimulere funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen.

Hvidløg er rig på jod og selen, to væsentlige elementer for skjoldbruskkirtel funktion og øger stofskiftet. Endvidere alger er en af ​​de mest jod-rige fødevarer. Ideel til din kost, hvis du lider af denne sygdom. Endelig kosttilskud kaliumiodid tjener til at regulere funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen. Nødder, der hjælper styre produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormon.

Radise, som også hæmmer absorptionen af ​​iod og kontrollerer produktionen af ​​dette hormon. Tilføj til kost frisk frugt, især appelsin, grape, blomme, melon og citron er også gode fødevarer rige på lithium såsom asparges, løg, kartofler og cikorie, kan ikke glemme de kød, såsom kylling, kalkun , fisk eller oksekød eller æg og rå grøntsager som gulerødder.

Hvis du lider af denne sygdom eller behandling mindes om, at mad er vigtigt at føle sig godt. Glem ikke, det er vigtigt, at efter behandlingsstart bør fortsætte med hyppige eftersyn for at sikre deres effektivitet og holde dig så sundt som muligt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =