Hvad er en aneurisme, og hvordan man kan forhindre det

Kvinder i alderen 30 og 60 år har større risiko for en hjerne aneurisme, mens mænd over 65 har en højere risiko for en aortaaneurisme.

aneurisme

Hvad er en aneurisme?

En aneurisme er en bule i en arterie og mest almindeligt forekommende i arterierne i hjernen eller kroppens største arterie, såsom aorta. En aortaaneurisme kan forekomme i brystet (en aneurisme i den torakale aorta eller TAA) eller maven (abdominalt aortaaneurisme eller AAA).

De fleste mennesker med en aneurisme ved ikke engang, at de har det. Men hvis aneurismen udvikler store nok, kan væggen af ​​arterien bliver så tynd, at blodet begynder at lække ind i blodkarret væg eller i væv eller kropsdele.

Følgerne af en aneurisme

En aneurisme kan blive så svag, at til sidst eksploderer med alvorlige helbredsmæssige konsekvenser. Hvis der opstår utætheder eller hjerne aneurisme brud, kan de områder af hjernen ikke får nok blod cirkulation.

 • Når hjernen berøves blod (og dermed ilt), opstår et slagtilfælde.
 • I andre tilfælde kan en ophobning af blod fra en utæt hjerne aneurisme trykke på de områder af hjernen, der forårsager såkaldt hjerneskade.
 • Når blødning eller udsivning i en aortaaneurisme eller brud med svær blødning (kaldet blødning). Dette er en medicinsk nødsituation, som kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Hvem får en hjerne aneurisme?

grafisk aneurisme

I USA, cerebrale aneurismer forekommer i en af ​​hver 50 mennesker, selv om de fleste af dem aldrig vil have nogen symptomer eller problemer som følge.

Må ikke stoppe læsning: Hvad du ikke vidste om allergi

Omkring 27.000 mennesker om året har et slagtilfælde forårsaget af en cerebral aneurisme, og omkring 14.000 mennesker hvert år dør af aortaaneurismer (75 procent af dem AAA).

Kvinder mellem 30 og 60 år har en øget risiko for cerebrale aneurismer, og mænd over 65 har en øget risiko for aortaaneurismer.

Hvad kan forårsage en aneurisme

Andre grupper, der har høj risiko for at udvikle en aneurisme omfatter mennesker, der:

 • Rygning og modtage passiv rygning (passiv rygning)
 • At have en familie historie af aneurismer
 • Det har høj blodtryk
 • Har åreforkalkning (blokeret og svækket blodkar)
 • Har Marfan syndrom (en bindevæv)
 • Lider ubehandlede syfilis
 • have infektioner
 • craniale skader
 • højt blodtryk
 • åreforkalkning
 • Nogle typer af tumorer
 • Lægemiddel eller stof

Hvad er symptomerne på en aneurisme

Undertiden en stor aneurisme kan lægge pres på nærliggende nerver eller væv, der forårsager smerte, følelsesløshed eller andet dysfunktion. dog De fleste aneurismer ikke forårsager symptomer, medmindre de begynder at bløde eller briste.

Symptomer på dissektion eller blødning forårsaget af en aneurisme afhænger af placeringen af ​​aneurisme.

Symptomerne kan omfatte svære smerter (såsom hovedpine, intens, dunkende eller skarp smerte i maven, brystet og / eller tilbage), svedtendens, kvalme, opkastning og bevidstløshed.

diagnose

Mange aneurismer diagnosticeres øvrigt, når en patient gennemgår en test af en anden grund.

Du må ikke stoppe læsning: Urter til tage på i vægt naturligt

Tests for at bekræfte diagnosen aneurisme kan indbefatte røntgen, ultralyd, CT, MRI, og undersøgelser farvestof at se arterierne.

Behandling af aneurismer

 1. Mindre aneurismer måske ikke brug for behandling, bare regelmæssig overvågning for at sikre, at de ikke vokser og sundhedsmæssige forhold ikke tillader det at blive en risikofaktor.
 2. Nogle mennesker kan behandles med medicin, der sænker blodtrykket og slappe arterierne, reducerer muligheden for, at aneurismen kan briste, hvorved det altid er nødvendigt at kontrollere blodtrykket med diæt hvor saltet er udryddet eller indtages i små mængder, og at denne erstattes med havsalt, Regelmæssig fysisk aktivitet og undgå forarbejdede fødevarer.
 3. En cerebral aneurisme kan behandles med en lille spole eller klip aneurismet for at blokere blodstrømmen og således forhindre udviklingen af ​​aneurisme.
 4. Større aortaaneurismer eller dem, der allerede har indledt processen med blødning ind i væggen af ​​arterien kan være nødvendigt at blive behandlet med kirurgi.
 5. Kirurgi kan udføres gennem et åbent snit eller ved at skubbe instrumenterne gennem blodkarret mod aneurisme.
 6. Den bedste måde at undgå aneurismer er at undgå faktorer, der kan stamme dem eller tilstande, der kan udløse konsekvenser, undgå rygning og har konsekvent højt blodtryk kan være små ændringer, der gør dig med at undgå alvorlige konsekvenser for helbredet.

Skrivning: Livet Team Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 85