14 fødevarer, du bør ikke give dit kæledyr

Mange mennesker i dag har kæledyr, der behandles som en integreret del af deres familie, så godt, at samtykkende meget fodring selv hans egen kost, som er sikker og lækker for os, men kunne være farligt for vores kæledyr. Der er fødevarer, som du ikke bør give dine kæledyr, fordi de kan give maveproblemer, men nogle af dem kan være dødelig.

Fødevarer, du bør ikke give kæledyr

Nedenfor er en liste over fødevarer, som folk spiser, men du bør undgå at give dit kæledyr. Selvom uanset hvor forsigtig du er med dit kæledyr, kan det stadig være at spise noget, jeg ikke skulle. Hvis du har mistanke om dit kæledyr har madforgiftning, skal du kontakte din lokale dyrlæge eller den nærmeste skadestue klinik.

14 fødevarer, du bør ikke give dit kæledyr

1. Xylitol

Xylitol er en sukkererstatning bruges af diabetikere og andre, der lider blodsukker problemer. Det er en sukkeralkohol naturligt forekommer i lave koncentrationer findes i fibrene i mange frugter og grøntsager. nogle tyggegummi, slik, bagværk og andre produkter til oral, såsom tandpasta for at forhindre tilføjes huller i tænderne og mundtørhed pleje.

Selvom betragtes uskadelige for mennesker, lad ikke Xylitol i kontakt med dine kæledyr og selv små mængder kan være dødelig for hunde. Første symptomer omfatter opkastning, sløvhed og manglende koordinering, mens avancerede tegn omfatter lavt blodsukker, kramper, leversvigt og død.

2. Koffein

Koffein findes i mange fødevarer som kaffe, te, kakao, chokolade, sodavand og energidrikke. Hvis koffein forbruges i store mængder, kan forårsage hunde og katte kramper, rysten, hurtig hjertebanken og vejrtrækning godt rastløshed.

3. Chokolade

Mange mennesker elsker chokolade, og det har mange fordele, når spist ren kakao, men chokolade er giftigt for hunde og katte, og mørk chokolade er mere giftige end mælkechokolade, på grund af deres højere niveauer kakao. Når chokoladen forbruges af kæledyr, kan forårsage diarré og opkastning, unormale hjerteslag, kramper, nyresvigt og død. Den toksiske virkning af denne substans afhænger af vægten af ​​kæledyr, så små kæledyr har større risiko, og mængden af ​​kakao i produktet.

Må ikke stoppe læsningen: 30 rumdelere ideer til huset

4. Druer og rosiner

Det er ukendt, hvorfor vindruer og rosiner kan forårsage sundhedsmæssige problemer i nogle dyr, men indtage dem kan forårsage nyresvigt kan være livstruende. er det bedst at undgå dem helt.

5. Alkohol

Indtagelse selv små mængder alkohol kan forårsage hunde forskellige problemer såsom opkastning, diarré, kramper, nedsat koordination og endda død afhængigt af mængden af ​​alkohol indtaget. Det kan påvirke leveren og hjernen på samme måde, det påvirker mennesker. Jo mindre hund, jo større effekt.

6. løg og hvidløg

Folk har brugt hvidløg som lægeurt i lang tid, men at spise store mængder af hvidløg og løg, rå, pulver eller kogte, kan forårsage hunde og katte mave problemer, der kan forårsage blodmangel, skader på røde blodlegemer blod og død. Katte har mere risiko, men kan også påvirke hunde, hvis de indtages meget.

7. Møtrikker, især macadamia

Mens spise nødder er godt for os, de fleste nødder er dårligt for hunde, især macadamianødder. Spise macadamia nødder eller produkter, der indeholder dem. De kan gøre din hund opkast, vil forårsage rystelser, svaghed og høj kropstemperatur. Andre nødder ikke let fordøjeligt og kan give din hund en dårlig mave.

8. Avocadoer, Kakifrugter, ferskner og blommer

Spise store mængder af avocadoer kan forårsage opkastning og diarré hos hunde. Daddelblommer frø kan påvirke tarmene, og blomme og fersken gruber indeholder cyanid er giftige for mennesker og hunde.

9. Masse syret

Når brødet er bagt, dejen skal stige. Indtagelse gærdej kan påvirke fordøjelsessystemet af dit kæledyr og forårsage overdreven gas og mavesmerter. Også når gær gærer, producerer alkohol, som også er dårligt for hunde. Når dejen er kogt og har en gryde, kan kæledyr spise små stykker brød som godbidder.

10. Kød, fisk og rå eller halv-kogte æg

kat spise

Dette kan være en kontroversiel anbefaling: råt kød, fisk og æg kan forårsage madforgiftning husdyr på grund af bakterier som Salmonella og E. coli. Rå æg indeholder også et enzym, som reducerer absorptionen af ​​biotin (et B-vitamin), som kan føre til problemer med hud og pels.

Må ikke stoppe læsning: Stueplanter der renser luften og fjerne giftstoffer

Også nogle rå fisk kan indeholde en parasit, der kan forårsage dit kæledyr kaster op, har feber og store knuder og kan endda være dødelig for dem. Mange mennesker fodre deres kæledyr med disse typer af fødevarer, vilde katte og hunde ikke tilberede deres mad før du spiser det råt, men denne anbefaling er mere til kæledyr. Under alle omstændigheder, er det dit valg, men du skal være opmærksom på de risici, og hvis du vælger at fodre dit kæledyr råt kød kan reducere risikoen:

  • At købe kød fra en pålidelig kilde.
  • Brug af kødet med det samme eller fryse i individuelle størrelse pakker tjener til fremtidig brug.
  • Ved teknikker med sikker håndtering fødevarer (ren og sterilisere alt udstyr).

11. Cortes fedt og knogler

En anden anbefaling er omkring resterne af mad, der kan omfatte kød fedt og knogler. Fedt opskåret kød, enten kogt eller ubehandlede, kan forårsage betændelse i bugspytkirtlen hos hunde. Bløde knogler, for eksempel kylling, er farlige for kæledyr, fordi de kan forårsage dit kæledyr kvælning og skarpe dele af dem kan skade fordøjelseskanalen. Men der er mange mennesker, der vælger at fodre deres kæledyr med de nævnte fødevarer. Under alle omstændigheder, det er dit valg, fordi det er dit kæledyr, men du skal være opmærksom på anbefalingen.

12. Mælk og mejeriprodukter

Mejeriprodukter kan give mavebesvær og diarré til kæledyr, da de har en stor mængde af lactaseenzymet, som nedbrydes lactose i mejeriprodukter.

13. Sal

Spise store mængder af salt kan forårsage forgiftning hos kæledyr. Symptomerne omfatter opkastning, diarré, rystelser, kramper, høj kropstemperatur og endda død.

14. Sukker

Sukker er ikke giftig, men for meget sukker kan påvirke kæledyr, da det påvirker mennesker, og kan føre til tandproblemer, adfærdsmæssige problemer, fedme og endda diabetes.

kvinde og hendes kæledyr

Feed dit kæledyr med ordentlig mad og holde øje med usædvanlige symptomer, der kan indikere madforgiftning, vil give dig og dit kæledyr nyde hinandens selskab i mange år.

Lucida forskning og skrivning of Life
Billeder shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 52