Solar ovn, der gør drikkevand fra havvand.

Solar ovn, der gør drikkevand fra havvand.

"Projekter i 90% interval mellem to ekstremer: velgørenhed og forretning," siger designeren Gabriele Diamanti til Co.Design. "Ej heller var min inspiration" I stedet, drevet af deres lange rejser og deltagelse venner i ngo'er, udviklede han en interesse i vandmangel over hele verden som en ph.d.-studerende ved Polytechnic i Milano i 2005, som for nylig besluttet forfølge sin interesse igen, og resultatet er det Eliodomestico, en variant af open source en sol destilleriet.
Denne enkle teknologi kan gøre omkring 5 liter drikkevand per dag.

Hvordan virker det?

Sorte værker fylder kedlen med salt havvand om morgenen, derefter lukke låget. Når temperaturen og trykket stiger dampen tvinges nedad gennem et forbindelsesrør og akkumuleres i låget, som virker som en kondensator, damp transformerende ferskvand. Når Diamanti fastslået, at de grundlæggende er sund, han eksperimenterede med en række begreber i det æstetiske objekt. "Mit mål var at designe noget rart og genkendeligt for brugerne," forklarer han. "Udviklingsprocessen er naturligt at bestemme den nuværende form, hver detalje er der en grund til, så hvordan og produktion teknikker, udgør et kompromis mellem teknisk og traditionelle."

Du må ikke stoppe læsning: Dyrkning og forarbejdning lufas eller luffa

Primære feltstudier i Afrika syd for Sahara afsløret for vane at godstransporten på hovedet - det er også en almindelig praksis andre steder i verden - og det blev integreret i planen Eliodomestico.

Og mens sol stills er ikke et helt nyt koncept, Diamanti siger, at det er usædvanligt at finde i en national sammenhæng og ikke i missioner eller hospitaler eller store planter overvåges af uddannet personale betjener hele samfund. "Jeg prøvede at gøre noget for et rigtigt hus, der kunne betjenes direkte af familier," siger han.

Spansk oversættelse: hold liv Lucida
Engelsk kilde: www.fastcodesign.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

map