10 opskrifter på naturlig gødning til dine planter

Når det kommer til økologisk havebrug, optioner helt naturlig gødning, kan ofte være knappe på hylderne i din butik forsyninger til haven. De, der findes, er dyrere og mens de kan sige "økologisk" på emballagen, virkelig ved ikke, om de virkelig er. Heldigvis gør dine egne naturlig gødning og økologisk, kan det være nemt og billigt at tid, ofte ved hjælp af ingredienser, du allerede har derhjemme.

naturlige og organisk gødning

gødning formel

Måske er du ny til kunsten at havearbejde, og måske har du ikke lagt mærke til (eller andet), der på etiketten på de fleste gødning er allerede færdigblandede omfatter tre tal. Disse tal repræsenterer tre kemikalier, som er nitrogen, phosphor og kalium eller (N, P, K). Disse tre næringsstoffer er afgørende for den samlede plantesundhed, en stærk antenne vækst og god rodudvikling. Hvis du kender disse hovedkomponenter og bundter vigtigt, vil du altid godt fodret til din have.

Sporstoffer (essentielle næringsstoffer) for en plante

Vi har som mennesker har brug for ikke blot at opretholde vores krop proteiner i fuld funktionalitet, har vi også brug kulhydrater og fedt i vores kost. Planter er ligesom os i den forstand, vi taler om næringsstoffer, men de er grundlæggende, kvælstof, fosfor og kalium. N, P, K. Men der er yderligere tretten kemikalier, der arbejder produktivitet og sundheden for din have.

Ikke kun disse tre sporstoffer eller essentielle næringsstoffer, vi har nævnt, er grundlæggende til haven, er der også nogle side som calcium, svovl og magnesium. Også, mens fotosyntese sted, sollyset bruges af planterne til at bryde kuldioxid og vand making carbon hydrogen og oxygen, der bliver ikke-mineralske fødevarer planter. De er også mikronæringsstoffer og et anlæg skal fjernes fra jorden, disse er kobber, bor, chlorid, jern, mangan, zink og molybdæn.

Efter at have foretaget denne korte introduktion, kan du forstå mere om behovet for grundlæggende plantenæringsstoffer at holde det sundt og fri for sygdom.

10 opskrifter på naturlig gødning til dine haveplanter

Her er nogle opskrifter på naturlig gødning lavet med fødevarer, der indeholder de grundlæggende næringsstoffer, vi allerede kender. Disse naturlige gødning opskrifter er nemme at lave og frem for alt, der næsten altid har dig ved hånden alle ingredienserne til at gøre det dit hjem så hurtigt og økonomi, og frem for alt, at holde dig og dine planter fri for kemiske og giftige.

kaffepulver

Planter elsker den sure ligesom tomater, blåbær, roser og azalea, de kører på kaffebønner blandet i jorden. Men det er mere sandsynligt, at kvælstof, som hjælper dem. Drys over jorden før brusebad eller hælde en flydende udgave over jorden. Hvis anvendt som en væske, sættetid 6 kopper malet kaffe i en 5-gallon spand vand. Lad det stå i 2-3 dage og derefter mætte jorden omkring planterne.

Du må ikke stoppe læsning: Sådan starter du din permakultur haven

bananskræl til naturgødning

bananskræller

Spise en banan hjælper genopbygge tabt kalium. Roser elsker også kalium. Du skal blot starte et eller to skaller knust i hullet inden plantning en rosenbusk. Bury dem under polstring, så de kan komposteres naturligt. Du får større blomster.

Æggeskaller er naturlige gødning

Vask dem først, så du tritúralas indtil de er lavet pulver. Dette pulver virker knust skallen på jorden i nærheden tomater og peberfrugter. Calcium hjælper med at forhindre rådne i blomsten. Æggeskaller er 93% calciumcarbonat, den samme ingrediens kalk. Det giver sunde frugter og smukke pasform til frø besparelse.

Du kan lave en naturlige og næringsrige gødning, ved hjælp af disse første tre elementer, skræl din banan smoothie, kaffe pulver (hvad der er tilbage af din morgenkaffe), og æggeskaller i din omelet i morges. Du skal bare indtaste dem i din foodprocessor eller blender, tilsæt lidt vand og male til en glat pasta. Placere denne blanding omkring planterne at give et løft calcium, kalium og nitrogen.

alger

Friske alger behøver ikke at blive vasket før brug for at fjerne saltet. Både friske og tørrede versioner betragtes gode næringsstoffer til jorden. Tang indeholder sporstoffer og faktisk fungere som en fødekilde for jordens mikroorganismer. Skær en lille terning af tang og føje den til 5 liter vand. Lad det stå i 2-3 uger løst dækket.

Brug den til at suge jord og blade. 2 kopper fungerer godt for en lille plante, 4 kopper og 6 kopper medium anlæg til et stort anlæg. Eksperimenter med mængder. Kombineret med andre gødningsstoffer tang te.

Malezas

naturlig brændenælde gødning

Du har din egen gødning til at vokse under fødderne. Nælder, kulsukker, gul dock, burre, padderokke og garbanzo gøre en vidunderlig hjemmelavet gødning. Der er flere måder, du kan bruge dem til at lave din egen bouillon, flydende næringsstof eller te, eller at fremskynde din kompostbunke. Du kan tørre ukrudt i solen og knusning til brug som en barkflis.

De er rige på kvælstof og ikke røve dine planter næringsstoffer. Nogle mennesker lader ukrudt gennemblødt i dagevis. Placer en bunke af blade af ukrudt og rødder i en 5-gallon spand. Flader bladene med en mursten for at sikre, at plantematerialet er dækket og tilsæt vand til at dække.

Rør hver uge og vente 3-5 uger at få indholdet til at være tyk og klistret. Derefter bruger denne væske i et forhold på 1:10 eller mere, som en jord. For at gøre det endnu mere bekvemt, kan du bruge to spande og et hul i bunden af ​​skålen, som indeholder planter. Det klæbrige stof siver ind i det nedre nav. Det er altid bedst at anvende den fortyndede flydende gødning - skal ligne en te.

sirup

Anvendelsen af ​​melasse i kompost te, angiveligt øger den gavnlige bakterier mikrober og mikrober foder. Hvis du ønsker at starte med en simpel opskrift på melasse gødning, bland 1-3 skefulde af melasse i en liter vand. Vand dine planter med denne løgnehistorie og stearinlys vokse sig større og sundere.

Du må ikke stoppe læsning: Hvorfor havearbejde er godt for helbredet

human urin

Det lyder ulækkert, men urinen betragtes som en naturlig gødning, hvis kroppen, hvorfra det kommer, er sundt og fri for virus og infektioner. Høj kvælstof, urea indeholder mere fosfor og kalium gødning mange af store-købte. Hvis den del af tomater, der er blevet befrugtet med urin er drevet, teste kompostbunken. En god del af urin / vand ville være 1: 8 kan samle en urin kop og hældt i 8 kopper vand i en plastik spand benyttes udendørs til befrugte planter. Hæld 2 kopper rundt langs kanten af ​​hver lille plante. Til mellemstore planter, tilsæt 4 kopper og 6 kopper store anlæg fortjener din personlige hjem bryg.

græsafklip

klippe græs til naturlig gødning

Rig på nitrogen, græs nedbrydes med tiden og forbedrer jordens. Fyld en 5-gallon spand fyldt med afklippet græs. Du kan endda tilføje urter. Ukrudt optage næringsstoffer fra jorden som græsset. Tilsæt vand til toppen af ​​skålen, og lad det sidde i en dag eller to. Udvander din urtete ved at blande en kop væske græs i 10 kopper vand. Til basis af planter ved anvendelse af de samme mængder som angivet ovenfor i opskriften af ​​urin.

gødning

Med en lille indsats, vil du finde folk, der giver væk komposteret hønsegødning, hest eller ko gratis. Komposteret gødning og alderen er den bedste. Tilføj komposteret gødning til en lille gennemtrængelig pose lavet af genbrugsmateriale, for eksempel en skjorte eller en gammel håndklæde. Lad det sidde i skyggen i et par dage, og anvende det til din jord til at forberede det før plantning. Nogle mennesker bruger gødning te at suge de nøgne rødder roden.

Kat og hundemad og naturlig gødning

Afhængig af hundemad kan du genbruge denne rige jord kan ikke være økologisk. Men selv billige ting indeholder proteiner og mikronæringsstoffer, der gavner jorden. For at forberede en have plot til plantning, drys tørfoder i sengen, sætte jord og vand. Lad nedbrydes naturligt. For at modvirke dyreliv enhver lokkemiddel forfriskning de kan se, dækket med pap indtil sønderdeles.

Kartonen også fælde fugt og modvirke ukrudt. Sørg for, at pap og våd hele Barkflis. Vandes grundigt hver uge i fire uger. Sojaskrå og lucerne pellets opbevare korn også arbejde meget godt. Sommetider kornlagre solgt billigt eller gives væk forkælede korn. Kontroller indholdet af foder salt og forsøge ikke at tilføje fødevarer med højt natrium. 3% natrium fint.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 9 =

map