10 advarselstegn at din mund siger om dit helbred

Vores kroppe er udsat for giftstoffer dagligt. Den mad, vi spiser, lægemidler, vi tager, og nogle gange endda det tøj, vi bærer, kan deponere skadelige stoffer i vores kroppe, der ophobes over tid. Det er derfor, det er altid vigtigt at være opmærksom på din krop, når det er dig selv, at der er overbelastet med giftstoffer, og foretage de nødvendige ændringer for at rense den. En af de dele af vores krop, der kan sende klare signaler om, at der er noget galt, mund er. Stay tuned og tjek hvad disse tegn er.

kæbe kæbe munden ansigt

10 advarselstegn at din mund siger om dit helbred

At have en sund mund er normalt et tegn på godt helbred i almindelighed, når du viser visse symptomer, der er usædvanlige, kan sige, at visse medicinske tilstande kan være til stede. Her er nogle tegn på, at din mund viser, at der er en tilstand, der skal behandles.

1. Hævelse tonsiller

Betændelse i mandlerne er en af ​​de mest indlysende symptomer på ophobning af toksiner. Mandler er en del af lymfesystemet, et netværk af organer og fartøjer, der hjælper fjerne cellerester, overskydende væske og patogener såsom bakterier, vira og giftstoffer fra kroppen. Dybest set de opfører sig som et af de mange centre rense kroppen.

Når karrene i mandlerne blive tilstoppet med bakterier, virus eller toksiner, begynder væsken at ophobe sig i dem, der forårsager hævelse, som mange mennesker kender. Dette kan medføre toksiner at opbygge endnu mere, hvilket kan resultere i en række problemer, herunder infektion, hvis den ikke behandles.

2. Maling af tænder

Har du ofte vågner op med en øm kæbe eller uforklarlig ømme hoved? De kan være de knirker af tænder, og det er et tegn på, du kan blive ramt af kronisk stress, der går direkte til din mund. Stress ofte gør os ubevidst clenching eller slibning tænder mens du sover. Desuden kan denne vane slides ned tænder, hvilket gør dem tilbøjelige til at bryde.

Brug en beskyttende nat. En tandlæge kan tilpasse det til dine behov. Du sparer timers tid i tandlægestolen bare at bruge denne tandbeskyttelse. Tackle stress årsager, uddelegere mere, lære at meditere og gøre dyb vejrtrækning pauser i løbet af dagen.

3. Beskidt Sprog

At have en beskidt tunge kunne være et tegn på oral candidiasis, hvilket er en stigning af svampen Candida albicans i sproget. Det kan identificeres ved et hvidt lag eller hvide læsioner, som ofte begynder i midten af ​​tungen.

Denne giftige svamp kan spredes i hele resten af ​​din mund, herunder indersiden af ​​dine kinder og bagsiden af ​​halsen. I svære tilfælde kan det endda udvide til under din hals og spiserør, hvilket gør det vanskeligt at sluge maden, eller det giver dig en fornemmelse af, at maden sidder fast i halsen.

Du må ikke stoppe læsning: Dårlige vaner der skader tænderne

Det anbefales at behandle roden problemet først og fremmest at konsultere en specialist til at ordinere, hvad der er nødvendigt for at bekæmpe oral candidiasis, hvis det er problemet. På den anden side, kan du hjælpe dig selv tørre eller skrabe tungen med din tandbørste hver gang du vasker dem. Der er endda anordninger til at gøre mere effektivt. Mens du har dette problem.

4. munden ømme, der ikke vil heles

Dette kunne være et tegn på kræft i mundhulen. Mens rygere og drikker er dem, der registreres fleste tilfælde af kræft i mundhulen, er læger oplever en stigning i sygdommen blandt unge og raske patienter, som ikke ryger eller drikker. Eksperterne forbundet med HPV (et virus, som kan spredes ved oralsex), som er blevet påvist i op til 36 procent af patienter med oral cancer.

Oral cancer kan forebygges. Undersøg din mund regelmæssigt for at se, at intet er usædvanligt. Se inde (især på gulvet i munden og kanterne af tungen) søger pletter i hvid, rød eller broget, klumper, ændringer i struktur eller hævelse, og huske på, hvis du pludselig er svært at tygge eller synke.

Selvom ordet kræft er skræmmende, fange det tidligt og med den rette behandling, kan øge overlevelsesprocenten med 90 procent. Det anbefales at stoppe med at ryge (som pletten tænder). Begrænse forbruget af alkohol og brug læbepomader med SPF at beskytte læbe kræft forårsaget af solen.

5. Din mund er altid tør

Hvis din mund føles så tør som en ørken, kan indikere hypothyroidisme eller diabetes, kan du også angive andre autoimmune lidelser såsom Sjögrens syndrom. Mundtørhed kan forårsage huller i tænderne, fordi spyt er ikke til rådighed til at hjælpe med at beskytte tandemaljen og tyggegummi væv.

Jævnligt drikke vand eller sove med en luftfugter i dit værelse. Hvis din mund er stadig tør eller er altid tørstig, så spørg din læge til en blodprøve for at udelukke problemer med hormoner, regulering af insulin og / eller autoimmune problemer.

6. Dine tænder er meget følsomme

Tand følsomhed over for kulde eller sød altid peger på emalje erosion eller forringelse af hulrummene. Årsagerne til varmefølsomhed er mere vanskelige at påvise; Du kan angive udsatte nerver eller tandkødsbetændelse. Bemærk Hvis kronisk tandkødsbetændelse (kødet vil være mere synligt rødt, mindre lyserød), da betændelse i et område af kroppen ofte betyder betændelse anden.

90 procent af skader (såsom emalje erosion) tilbringer 10 minutter efter at have spist, så gør skylninger med vand i munden efter måltider, tyggegummi sukkerfrit xylitol bekæmper hulrum eller spise æbler , gulerødder eller selleri (som er naturlige tandbørster). Hvis flittige tandpleje ikke løser problemet, skal du kontakte din tandlæge.

Du må ikke stoppe læsning: Hvordan vælger og lave kaffe til sundhedsmæssige fordele.

blod gummier Tandbørste

7. blødende tandkød

Hvis du bløder fra tandkødet kan du ofte være indikerer et specifikt problem i tandkødet, såsom tandkødsbetændelse, hvilket er plaque oprustning i tandkødet, men også kan indikere andre sundhedsproblemer.

Hvis du blødende tandkød, kan du blive børste tænder for hårdt og du er lastimándolas. Hvis du bruger tandproteser, kan du snige rundt med dem og forårsager irritation og blødning.

Hvis blødningen er konstant måske der er mening, der skal løses noget alvorligt. Disse betingelser kan være:

C-vitaminmangel og K
Manglende evne til at størkne (blodplader)
Leukæmi (blodkræft)
parodontitis

8. Du er meget tilbøjelige til forfald

Huller er et afslørende tegn på manglerne af vitaminer og mineraler. Hvis du mangler D-vitamin, kan tænderne blive blød og sårbar over for forfald. Japanske forskere for nylig knyttet lave niveauer af vitamin C og E med et højere niveau af tandkødssygdomme.

Nyd næringsrige fødevarer såsom fisk, nødder og frugt og grøntsager med lavt syreindhold. Og undgå sodavand som erodere emaljen.

9. Du har dragen ånde

lejlighedsvise anfald af dårlig ånde er normale (især efter at have spist løg eller hvidløg), men den konstante dårlig ånde, er det ikke. Mens årsagen kan være så simpelt som ikke spiser nok komplekse kulhydrater (som får kroppen til at frigive ildelugtende kemikalier kaldet ketoner).

Dårlig ånde kan også være et tegn på en ubehandlet bihulebetændelse eller lunge infektion, også bronkitis, diabetes, dårlig leverfunktion og nyre, allergier, intolerancer at nævne de mest almindelige årsager.

Fuldkorn kan hjælpe med at neutralisere dårlig ånde, så spiser brune ris, pasta og fuldkorn. Hvis kost justeringer ikke hjælper, se på din tunge. De fleste dårlig ånde kommer fra rester på tungen. Mener skrabning efter hvert måltid. Kronisk dårlig ånde kan også være et tegn på, at du ikke børster tænder godt.

Måske er det tid til at skifte til en elektrisk tandbørste eller forstærke tandtråd. Mundskyllevand kan også hjælpe - bare sørg for at bruge en naturlig, da erhvervslivet ofte skader tænderne.

10. Hævede gummier

De kan være et produkt af flere symptomer, der sker i din krop, og en af ​​dem er den bakterie, der ikke bortskaffes korrekt af tænder. Også visse cykler i kvinder har tendens til at svulme op tandkød, for eksempel i løbet af menstruationscyklus.

Gør brug af tandtråd del af din rutine, kan du gøre hver anden dag. Hvis du er gravid, pas på kraftig blødning (også et tegn på gummi sygdom) på grund af udsving i hormon niveauer.

Lucid skrivning liv
Billeder shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

map