10 Merkkejä on korkea kortisolin

Moderni elämä on stressaavaa. Meillä on jatkuvasti tärkeitä asioita mielessämme. Eräpäiviä, tentit, lapset, pitkät työpäivät, jne Tiedät miten se on, ja te tiedätte, miltä tuntuu, kun se korostaa sinut ulos, mutta jos et tiedä, mitä tapahtuu kehon sisällä, kun sinulla on turhauttava tilanne, tämä on mitä tapahtuu: tasot kortisoli Ne nousevat, ja sen mukana tulee tiettyjä vaikutuksia, jos ei yllä, voi aiheuttaa kroonisia sairauksia.

kortisoli

Kun olet stressaantunut, hypotalamus, pieni alue juuressa aivoissa, lähtee hälytysjärjestelmä elimistössä. Tämä aiheuttaa hermo ja hormonaaliset signaalit tehostaa lisämunuaisten sijaitsee päälle munuaiset, vapauttaa aalto hormonien, kuten adrenaliini ja kortisoli.

Mikä on kortisolin ja mitä se tekee?

Kortisoli on steroidi hormoni, tarkemmin glukokortikoidi, jota erittyy lisämunuaisten (hormoni on kemikaali, joka suoritetaan runko-osa, mutta kulkee verenkiertoon ja on vaikutuksia muihin kehon osiin) .

Meillä on kaksi pientä lisämunuaisten jotka ovat päällekkäin munuainen. Meidän kaikkien täytyy elää kortisolin ja pienet annokset toimitetaan kehoon voi olla myönteisiä vaikutuksia, kuten:

  • Auttaa kehon tasapainoa vaikutus insuliinia pitämään verensokerin oikealla tasolla ja käyttää sokeria ja rasvaa energianlähteenä
  • Auttaa kehon vastata korostaa valvonnan ja
  • Auttaa säätelemään verenpaine
  • Auttaa säätelemään immuunijärjestelmää

Kuitenkin jatkuva korkea kortisolin elimistössä on kielteisiä vaikutuksia. Tila, jossa taso kortisolin elimistössä on liian korkeana pitkän aikaa, kutsutaan Cushingin oireyhtymä.

Joitakin syitä Cushingin oireyhtymä ovat:

  1. Krooninen stressi - Kortisoli tunnetaan myös nimellä "stressi hormoni".
  2. Lisämunuaisen ongelmat - On olemassa useita harvinaisia ​​sairauksia lisämunuaisten joka voi olla korkea kortisoli.
  3. steroidi lääkkeet - Jotkut ottaa steroidi lääkkeitä, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin kortisoli.
  4. Liiallinen alkoholin kulutus.
  5. vakavaa masennusta.

Mitä oireita korkea kortisolin tasot (Cushingin oireyhtymä)?

Mielialan vaihtelut - kuten on ärtyisä, masentunut tai ahdistunut kuin normaalisti.

On normaalia tuntea Moody tai alhainen ajoittain, mutta jos tuntuu olit jatkuvasti masentunut ja / tai ahdistunut, niin voit kokea seuraukset pitkäaikaisia ​​vaikutuksia kortisolin, serotoniinin ja dopamiinin.

ruoansulatuskanavan ongelmia

Korkea kortisolin, aiheuttaa energia poistetaan maha-suolikanavasta, vähentää tuotantoa tarvittavien entsyymien sulavaa ruokaa, ja vähentää imeytymistä mineraaleja ja ravinteita. Ja itse asiassa stressi on yksi syy siihen, että ruoansulatuskanavan toimintahäiriön.

Älä lopeta lukeminen: sokeri ja suola unettomuuteen?

Sydänsairauksien ja korkea verenpaine

Kuten olemme oppineet, korkea kortisolin, voi johtua stressaava elämäntyyli. Liika stressi voi nostaa verenpainetta, mikä puolestaan ​​voi johtaa lisääntyneeseen sydänsairauksien riskiä.

unihäiriöt

Kortisolin tuotanto on luonnostaan ​​korkea aamulla auttaa herätä. Kuitenkin ihmiset, jotka kroonisesti korostivat lisämunuaisten ylituotetaan kortisoli, kortisolin muuttaa niiden pitoisuudet siten, että se on alhainen aamulla, kun he heräävät, eikä korkea.

painonnousu

Kortisoli stimuloi ruokahalua ja cravings makeiden ruokien tiheä kaloreita ja paljon hiilihydraatteja sisältäviä ruokia. Joten jos sinulla on korkea kortisolin tasot elimistössä pitkän aikaa, mahdollisuudet ovat olet menossa haluavat syödä rasvaa ja paljon kaloreita elintarvikkeita.

Ihon ikääntymistä ja ryppyjä

Ikään kuin korkea kortisolin ei tehnyt tarpeeksi vahinkoa sisällä, myös dehydratoi ihoa. Kuivalle iholle tarkoittaa ennenaikaista rypistymistä.

Muita oireita ovat:

- kivut ja säryt - etenkin selkäkipu.
- Lisääntynyt alttius infektioille - kortisolin voi heikentää tehokkuutta immuunijärjestelmän
- kasvojen karvoituksen naisilla.
- Voit kirjautua violetti / pinkki venyttely (striat) ilmestyy - samanlaisia ​​kuin joissakin raskaana oleville naisille.

Useimmissa tapauksissa (paitsi kun steroidi lääkitys on syy), oireet kehittyvät vähitellen. Diagnoosi on usein epäselvää jo jonkin aikaa, koska useimmat oireet voivat johtua myös muita yhteisiä ongelmia.

On syytä huomata, että se, että kyseessä saattaa olla yksi tai jopa joitakin näistä oireista eivät välttämättä tarkoita sinulla on korkea kortisolin. Edellä oireet voivat liittyä muita sairauksia. On aina parasta käydä lääkärille, jos olet huolissasi, miten sinusta tuntuu.

Jos tuntuu sinulla on jokin näistä oireista, niin se voi olla aika vilkaista oman elämäntavan ja miten voit muokata niitä, jotta vähentää kortisolin.

Miten alentaa kortisolin tuotantoa

nainen tekemällä-harjoitukset painoja

liikuntaa säännöllisesti

Hyvä harjoitus on luonnollinen stressinpoistaja. Jos minä turhautunut tai vihainen, niin tiedän käynnissä on turvallista poistaa pääni. Liikunta auttaa myös lisäämään lihasmassaa ja lisätä aivojen tuotanto serotoniinin ja dopamiinin, jotka ovat aivojen kemikaaleja, jotka vähentävät ahdistuneisuutta ja masennusta.

Älä lopeta lukeminen: Voimakas plasebo vaikutus.

Leikkaa Kofeiini

200 mg kofeiinia sanotaan lisäävän kortisolin tasot veressä 30% yhdessä tunnissa. Kokeile vaihtoehtoisia juomia ilman kofeiinia kahden viikon ajan ja millaisia ​​tuntemuksia.

Syvempi ja pidempi uni

Hyvä yöunet mahdollistaa kehon rentoutua ja vähentää kortisolin tasot. Jos sinulla on univaikeuksia, voit lukea näitä artikkeleita:
Sokeri ja suola unettomuus?
Et nukkunut hyvin yöllä? Mieti näitä asioita ennen nukkumaanmenoa
14 Luontaistuotteet unettomuuden hoitoon.

Pitämään verensokerin vakaana veren

Sekä munkkeja ja evästeet ovat herkullisia, yritä välttää syövät liikaa niitä. Liika puhdistettua sokeria ja yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja nostaa insuliinin tuotantoa.

Nauti syö vähän ja usein, ja ruokaa, joka on tasapainossa proteiinia, monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, kuten oliiviöljyä, pähkinöitä ja siemeniä (pähkinät ja siemenet ovat uskomattomia terveysvaikutuksia).

Ruokavalion runsaasti monimutkaisia ​​hiilihydraatteja pitää kortisolipitoisuuksissa alhaisempi Vähähiilihydraattinen ruokavalion.

juomavesi

Varmista, että olet pysyä sammutettua juomalla runsaasti vettä. Juoda lasillinen kun heräät ja ennen nukkumaanmenoa, auttaa pitämään kortisolin tasot alas.

Ottaen täydentää stressiä

B-vitamiineja, mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia ja kromia, sinkkiä ja antioksidantteja, kuten C-vitamiinin, alfa-lipoiinihappo, rypäleensiemenuute, ja CoQ 10 monimutkainen.

On olemassa lukuisia kasveja ja yrttejä, joita voidaan käyttää hoitoon stressiä ja ahdistusta, kuten mäkikuisma, kamomilla ja kauraa.

Meditoi tai kuunnella rentoutumista nauhat

Kun se tulee rentoutua ja vähentää kortisolin tasot nousevat rauhallisesti pehmeällä musiikkia tai sovittelua.

Se on helppo juuttua stressaavaa elämäntapa. Emme voi aina auttaa tilanteissa ja mitä meidän on kohdattava. Voit kuitenkin ottaa menetelmiä, kuten edellä, auttaa selviytymään stressistä, ja siksi pitää kortisolin tasot alhainen.

Mutta nyt, sinun ei tarvitse tehdä mitään radikaaleja. Vain hengittää syvään, sytyttää tuoksukynttilät ja rentoutua. Elämä on liian lyhyt kärsiä pieniä asioita. Saat hyödyllistä tietoa siitä, miten lievittää stressiä ja ahdistusta nähdä nämä artikkelit:

Mikä on ahdistus ja miten voimme oppia siitä?
7 Kysymykset sinun pitäisi kysyä itseltäsi, kun seuraavan kerran tunnet voimakasta ahdistusta
6 Nutritional askelta estää masennus puutteen vuoksi Serotoniini

Tutkineet ja kirjoittaneet laitteet Lucid Life
Kuva: Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4