Värit ja muodot ulosteet ja niiden merkitys

Suurin osa muutoksista pohjasakka väri ja muoto, ne vaihtelevat merkitykseltään ja joskus tai useimmat eivät vakaville sairauksille. Kuitenkin joitakin muutoksia, erityisesti jos muutokset ovat jatkuvasti ja eivät ole läsnä yhdessä evakuointi, se voi tarkoittaa, että jotain on selvitettävä. Seuraavassa on variantteja, joita saattaa syntyä evakuoida ja mikä voisi olla sen syy.

pohjasakka

Mikä on normaali väri jakkara

Väri perä (ulosteet) on yleisimmin ruskea. Kun väri muuttuu, henkilö, vanhempi tai huoltaja usein huolestuttaa. Läsnäolo bilirubiini sapen (hajoamistuote hemoglobiinin punasoluja, jotka ovat yleensä tuhottu säilyvyysaika useita viikkoja), on yleensä vastuussa värin ulostetta.

Bilirubiinipitoisuuksien voi vaihdella ulosteen valon väriä keltaisesta lähes musta. Muutokset kemiallisen rakenteen bilirubiini voi aiheuttaa heille tulee vihreä tai keltainen. Keltainen ulosteesta voi myös esiintyä, jos on olemassa laimennettuna, tai määrän vähentäminen bilirubiini maksassa. Bakteerit ja ruoansulatus entsyymejä suolistossa voi toimia bilirubiinin ja muuttaa väriä.

Väri ulosteet ja niiden mahdollinen merkitys

Kuten olemme maininneet, suoliston yleensä vaaleanruskea tummanruskeaan, ja siellä on kohtalainen vaihtelua yksilöiden värien suhteen, määrä ja muoto ulosteesta.

Kun nämä muutokset tapahtuvat, ulosteesta, se voi tarkoittaa, että voi olla sairaus, joka vaikuttaa ruoansulatuskanavan (GI) tai koko kehon.

Oireita muutoksiin jakkara väri, jos sellaisia ​​on, ovat oireita perimmäinen syy muutoksen, esimerkiksi elintarvikkeiden ja juomien, kuten punajuuret, ruokavalion korkea vihanneksia, lakritsi, jne, ja tiloja tai sairauksia, kuten:

 • sappirakon sairaus
 • keliakia
 • haavainen paksusuolen tulehdus
 • Crohnin tauti
 • kasvaimet
 • umpipussisairauteen
 • syöpä
 • peräpukamat

Muutokset ulosteesta väri voi johtua ripulia, verenvuotoa suolistossa, suolistosairaus, maksan tai haiman, ja lääkkeet.

Kun väri muuttuu, testit pitäisi tehdä, ne riippuvat mikä aiheuttaa epäillään olevan värin muutosta ulosteesta. Esimerkiksi maha-endoskopia (GI) voi olla tarpeen arvioida punainen tai musta uloste jos verenvuoto epäillään.

Ulosteet punainen tai musta voi olla merkki verenvuoto ruoansulatuskanavassa (ruokatorvi, mahalaukku, ohutsuoli tai paksusuolen), ja ei pidä jättää huomiotta.

Kun jakkara värimuutokset, testit on tehtävä ne riippuvat siitä, mitä epäillään aiheuttavan värin muutos ulosteesta. Esimerkiksi maha-endoskopia (GI) voi olla tarpeen arvioida punainen tai musta uloste jos verenvuoto epäillään. Hoito muutokset jakkara väri on käsitellä perimmäinen syy.

punainen

Yleisin syy on kirkkaan punainen ulosteet aikuisilla on verenvuoto peräpukamat. Vauvoilla yleisin syy on anaalifissuura tai repeämä ympäröivään kudokseen peräaukko.
Muut syyt verta ulosteessa voi olla vakavia, kuten:

 • Suoliston infektioihin
 • tulehduksellinen suolistosairaus (Crohnin tauti, haavainen koliitti)
 • diverticular verenvuoto
 • kasvaimet
 • valtimo epämuodostumia (epänormaali välistä viestintää valtimoiden ja laskimoiden suolen seinämän, jotka rikkovat).
 • Raskas verenvuoto haavauma ruokatorveen. Mahalaukun tai pohjukaissuoli, se voi myös aiheuttaa uloste punainen mustan sijaan jos on ollut riittävästi aikaa punasolujen sulavaa.

Punaista elintarvikeväriä ja sokerijuurikas voi myös antaa vivahteeseen evakuoida ja puna-oranssi, nähdä ihmisiä lähinnä lihaa syövien tottumukset.

jakkara väri

keltainen

On olemassa useita syitä, miksi ne ovat keltaisia ​​ulosteet, ja on lajike, joka on jopa rasvainen ja haiseva. Tämä voi johtua siitä, ettei suolen sulattaa ja absorboida rasvan vuoksi sairauksien suoliston limakalvo (kuten keliakia ja kystinen fibroosi), koska haima ei pysty tuottamaan riittävää ruoansulatusentsyymien vuoksi sairauksiin, kuten krooninen haimatulehdus tai haimasyöpä estää haiman kanava, sappi tai ei tarpeeksi toimittaa suolistossa. Keltainen ja rasvainen, pahanhajuista, johtuu sulamatonta rasvaa. On sitruunankeltainen väri, joka on yleinen myös vegaaneille.

vihreä sappi

Usein se on nähty toisen istunnon yhteydessä puhdistus paksusuolen mutkaan potilailla, joilla on ollut maksasairaus ja potilailla, jotka käyttävät monia lääkkeitä kroonisesti.

Vihreä väri on yleinen väri muuttuu. Lisäksi se johtuu sappiväriaineen mikäli ripulia, sillä se, liian nopeasti siirtää ruokaa läpi suolistossa ja siten, että kemialliset ei voi rikkoa. Vihreä väri voi johtua tiettyjä ruokia, kuten vihreät vihannekset, vihanneksia tai vihreää väriainetta.

musta

Jos ei ole nauttimisesta musteiden tai eläimen verta, meidän on harkittava mahdollisuutta, että on olemassa ongelma verenhukan osa ylemmän ruoansulatuskanavan.

Mustat ulosteet ovat myös huolestuttavia oire, joka voi johtua paljon verenvuotoa ruoansulatuskanavassa, useimmiten ylemmästä maha-suolikanavan, mukaan lukien ruokatorven, mahan ja pohjukaissuolen. Punaiset verisolut hajotetaan ruoansulatusentsyymien suolistossa ja ulosteet takaisin mustaksi. Ne ovat yleensä tervalla (tahmea) ja pahaa hajua. Tämä voi olla hätätapaus. Mustat ulosteet terva ei pidä jättää huomiotta.

Verta nenäverenvuoto tai hammashoitoon tai muutoksia suussa, voidaan niellä ja se voi olla syynä mustat ulosteet, mutta määrä verenvuoto ei yleensä riittävän merkittävä niiden tuottamiseen.

toiset: Lisäksi mustekala mustetta tai verimakkarat, voimme heittää nauttimisesta joitakin vihanneksia (pinaatti, vihreä), punajuuri (punainen), jne.

Ulosteet kirkas valkoinen tai savi

Valkoinen tai savea, havaitaan usein maksan tai sappiteiden. Se voi myös johtua haimasyöpä estämällä sappiteiden. Puute sapen aiheuttaa heille menettää ruskean ja saa ne näyttämään kalpea.

Lääkkeitä, jotka muuttaa väriä ulosteet

Yleisin huumeiden, joka muuttaa väriä ulosteet, ovat lääkkeet, jotka muuttuu mustaksi - ja ovat rauta ja vismutti (Pepto-Bismol sisältöä ja Kaoepectate). Kuitenkin suuri määrä muita lääkkeitä on liittynyt värimuutoksia, mustaa tai muita värejä. Käytännössä tärkeä tämä tosiasia on, että uusia lääkkeitä tai ravintolisiä olisi pidettävä syynä muutoksista jakkara väri.

Ulosteesta muoto ja mahdollinen merkitys

ed muodostaa ulosteet

Limaa ulosteessa

Limakalvojen ulosteessa voi olla normaalia ja se voi kattaa segmenttien uloste. Se voi kuitenkin ilmetä myös ihmisiä, joilla on tulehduksellinen suolistosairaus tai syöpä. Limakalvo liittyy myös veren ja / tai vatsakipu ei pidä jättää huomiotta, ja vaatii lääkärin hoitoa. Henkilöt, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) voi olla myös limakalvojen.

Ulosteet että float

Useimmat ulosteet float koska se sisältää liian suuri määrä kaasua. Se on normaalia ja on vähän merkitystä. Muutoksia ruokavalio voi aiheuttaa kellua niitä, mutta erillisenä oire, ei ryhtyä toimiin, ja usein spontaanisti. Ulosteet eivät kellu takia suuremman määrän rasvaa. Syy rasva tippaa öljyä wc ja näet selvästi.

Mikä tahansa tila, joka aiheuttaa suurempia määriä kaasua muodostuu suolistossa, voivat teoriassa johtaa kelluva uloste, erityisesti olosuhteissa, joissa on huono ravintoaineiden imeytymistä, kuten laktoosi-intoleranssi, keliakia, kystinen fibroosi, ja lyhyen suolen oireyhtymä.

Älä lopeta lukeminen: Mikä on oikea tapa evakuoida?

Hyötyjä evakuoida oikein

Evakuoida suurin osa tai kaikki suolen sisällön, sarjan tapahtumista:

1. Poistamalla tähteet laski kokonaismäärä suoliston tapahtuu, ja pitäisi johtaa, että puristus seuraavan elinten katoavat tai vaimentaa.

2.- myös vähenee vatsan paine suosimalla laskimoiden paluu alaraajojen ja lantion alueen sydämeen. Tällä on suotuisia vaikutuksia tilanteissa, kuten selluliitti, suonikohjuja, peräpukamia, jne

3. Se vähentää painetta lantion, lannerangan ja muiden nivelten.

4. Kun puhdistat paksusuolen jäte parantavat valtaosa olosuhteet ja tilanteet, ummetus tai ripuli korjataan turvautumatta lääkehoito.

5. vähentää puristuksen alueella on rentouttava vaikutus elimet sijaitsevat korkeammalla tasolla (maksa, munuaiset, sydän, keuhkot) on parantunut toiminta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 30