9 vastaa vatsakipu

vatsakipua tyttö

Kärsitkö vatsakipu yleensä?

Lähes kaikilla on ollut vatsakipuja jossain vaiheessa. Todellisuudessa tahansa elimessä vatsan voisi olla syyllinen, ei vain mahassa ja voi olla eri syitä kukin näistä vatsakivut.

Mitkä ovat syyt vatsakipua

Kutsumme sinut lukemaan joitakin syitä vatsakipu kuten edellä mainittiin, voi olla erilainen, ei kuitenkaan koskaan unohda tehdä näyttöä asiasta konsultointi asiantuntija luottamusta selventää kuvan.

tuhoeläimet

Kukaan ei halua ajatella, että vatsaan oireet johtuvat loistauti mato tai muu eläin. Mutta se tapahtuu.

On olemassa monenlaisia ​​loisia, mutta yleisin Pohjois-Amerikassa ovat Giardia ja Cryptosporidium, jota voidaan saada uima-altaissa tai järvien saastuneet tai saastuneen juomaveden. (Tai joissakin tauti puhkeaa pastöroimaton omenasiideri). Pieni alkueläin aiheuttaa kouristelua, ripulia ja pahoinvointia noin 2-10 päivää altistuksen jälkeen (Crypto) tai 1-3 viikkoa myöhemmin (Giardia). Muun tyyppisiä loisia voidaan kerätä kypsennetyt tai saastunut ruoka.

umpilisäkkeen tulehdus

Useimmat ihmiset, joilla umpilisäke, tulehdus lisäyksen, ilmenee äkillistä kipua, joka on paha perusteeksi matka ensiapuun.

Umpilisäke on yleisintä lapsilla ja nuorilla aikuisilla (vaikka se voi esiintyä vanhemmat aikuiset) ja alkaa tavallisesti kivun keskellä vatsan etenee oikeassa alakulmassa vatsa.

Jos liite ei ole poistettu, se voi katketa, mikä johtaa mahdollisesti kuolemaan johtava peritoniitti.

mahahaava

Mahahaava tauti, tai maha- ja pohjukaissuolen (ensimmäinen osa ohutsuolessa), on yhteinen lähde vatsakipu, sanoo Alaradi.

Vatsakipu yleensä iskee keski-ylävatsan alueelle ja joskus tapahtuu aterioiden jälkeen, lisätty. Henkilöt, joilla pohjukaissuolihaavan voi herätä keskellä yötä johtuu kipu.

Älä lopeta lukemista: Edut Spirulina terveyden

Ei-steroidiset anti-inflammatoriset lääkkeet (NSAID) ja Helicobacter pylori -bakteerin (H. pylori) ovat tärkeimmät syyt. Antibiootit ja happo-tukahduttamalla lääkkeitä käytetään usein haavaumien hoitoon bakteerien aiheuttamia.

Liian sokeriton purukumi

Jos kuluttaa liikaa sorbitolia, esiintyy joissakin sokerittomat tuotteet, voi aiheuttaa kipua ja ripulia. Mukaan 2008 artikkelin BMJ, 21-vuotias oli menetys 11 kiloa, vatsakipu ja ripuli (peräti 12 ulosteet vuorokaudessa) purukumin noin 16 päivässä.

46-vuotiaan oli samanlaisia ​​oireita pureskelun jälkeen sokeriton purukumi ympäri ja syödä makeisia joka sisältää sorbitolia 20 päivässä.

stressi

Stressi voi aiheuttaa päänsärkyä, korkea verenpaine, unettomuus ja, kyllä, ongelmia vatsan. Masennus on yhdistetty ruoansulatuskanavan ongelmia (kuten ruokahaluttomuutta ja laihtumista) ja ärtyvän suolen oireyhtymä. Suhde näyttää menevän molempiin suuntiin, mukaan tutkimus julkaistiin vuonna 2012 lehdessä Gut.

Toisin sanoen, masennus voi olla syynä vatsakivut, mutta jatkuva vatsakipu voi niin helposti johtaa masennusta ja ahdistuneisuutta.

ruokamyrkytys

Ruokamyrkytys bakteereita tai viruksia voi aiheuttaa vatsakipua sekä ripulia ja oksentelua. Monet puhkeamisen ruokamyrkytyksen ovat olleet viime vuosina Pohjois-Amerikassa, mukaan lukien 20 henkilöä 7 todetaan, että kerätyt Salmonellan saastuneen naudanlihan 2011.

Harvoissa tapauksissa ruokamyrkytys voi olla vakavia ja kuolemaan. Yleensä oireet ruokamyrkytys kestävät tavallisesti noin 1-2 päivää, sanoo tohtori Alaradi.

Kuitenkin, jos sinulla on virusperäinen suolistotulehdus, vatsa infektio ruokaa tai joku muu, se voi kestää hieman kauemmin.

Älä lopeta lukeminen: 6 askelta toipua nivelreuma

Tulehduksellinen suolistosairaus

Tulehduksellinen suolistosairaus (IBD) on tulehdus sisällä pieni tai suuri suoli, tohtori Alaradi selittää. Crohnin tauti ja haavainen paksusuolen tulehdus mukana.

Tulehdus IBD voi aiheuttaa arpia ja tukos, joka voi aiheuttaa vatsakipua yhdessä ripuli ja verenvuoto peräsuolesta. Oireita ovat kroonisia, mutta voi räjähtää ja kadota sykleissä, joten joskus on vaikea diagnosoida.

IBD olisi monitoreads tarkasti, sillä se voi aiheuttaa vakavampia ongelmia, kuten syövän myöhemmin elämässä.

Ärtyvän suolen oireyhtymä

Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) ei ole sama kuin tulehduksellinen suolistosairaus. Vaikka IBS voi myös johtaa krooniseen vatsakipu ja muutoksia suolen (kuten vuorotellen ummetus ja ripuli), ei tulehdustilan ja koskaan liittyy verenvuoto peräsuolesta, sanoi tohtori Alaradi.

Yleensä se vaikuttaa enemmän naisia ​​kuin miehiä, sitä pidetään vähemmän vakava kuin IBD, ja se voidaan antaa kautta oireiden hoitoon.

Ja toisin kuin IBD, IBS koskaan etenee vakavampi sairaus kuten syöpä, sanoo tohtori Alaradi.

syöpä

On harvinaista, mutta syöpä missään elimissä vatsan, maksan, haiman, mahalaukun, sappirakon tai munasarjat, voivat aiheuttaa vatsakipuja, mutta yleensä vain myöhemmissä vaiheissa, sanoo Dr. Alaradi.

Ja on yleensä muita oireita, kuten ruokahaluttomuus, laihtuminen, jatkuva oksentelu, jatkuva turpoaminen vatsan, ja viimeaikaiset muutokset suolen. "Jos henkilö menee vessaan kerran päivässä, ja joka on muuttunut viime viikkoina välein kolme tai neljä päivää, on kiinnitettävä huomiota", sanoo tohtori Alaradi.

Katso lisäksi nämä syyt 9 Mahdollisia syitä miksi vatsaan sattuu

Tutkineet ja kirjoittaneet laitteet Lucid Life


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =