Kipu oikeassa rinnassa ja kun täytyy nähdä lääkäriin

Kipu oikeassa rinnassa Sitä ei pidä koskaan unohtaa, koska se voisi olla merkki vakava terveysongelma. Onneksi kipu oikealla rinnassa, ei yleensä liity sydänvaivoja, joskin harvinaisissa tapauksissa tämä kipu tapahtuu sydänkohtaus. Lue tietää syyt ja kun haluat ja nähdä lääkäri tarkistaa tämän erityisen rintakipua ja ryhtyä toimiin.

Kipu oikeassa rinnassa

Joitakin yleisiä syitä kipu oikeassa rinnassa ovat keuhkotulehdukset, tauti sappirakon, haimatulehdus, kylkiluun murtuma tai vyöruusu. Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa kipua lievistä särkyä ja teräviä kipuja, jotka aiheuttavat rintakipua. Jos jokin rintakipua jatkuu, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin lääkärintarkastus.

Oikealla puolella vatsan ja rinnan sisältää monia elintärkeitä elimiä. Esimerkiksi sappirakko, haima ja maksa ovat oikealla puolella suojattu rintakehän rintaan. Mikä tahansa tulehdus näissä elimissä voivat aiheuttaa kipua rinnassa, ylävatsassa ja takaisin. Koska sydämesi on keskellä rintaa vasemmalla, sydämen oireet yleensä eivät vaikuta oikeaan rintaan.

Kipu oikeassa rinnassa ja kun täytyy nähdä lääkäriin

Tässä artikkelissa, eri syistä rintakipu tuntuu oikealla puolella se on. Lisäksi saat selville, kun rintakipu on niin vakavia, että yhteys lääkäriin.

Älä lopeta lukemista: Akne selässä ja rinnassa luonnollisista syistä ja hoitoja

Rintakipu aiheuttama infektio sappirakon

Terävä kipu oikealla puolella rinnassa voi olla merkki infektio sappirakon tai sappikivet. Sappirakon sisältää sappi, jota tarvitaan hajottamaan ruokaa ja edistävät ruoansulatusta. Jonkin tulehduksen tai tukos sappirakon voi aiheuttaa kipua ylävatsassa alueella.

Oireet sappikivet voi aiheuttaa kipua samanlainen sydänkohtaus rinnassa. Tämän vuoksi sinun pitäisi soittaa lääkärille heti, jos äkillinen kipu rinnassa.

haimatulehdus

Haimatulehdus on haimatulehdus, joka voi aiheuttaa jatkuvaa kipua lävistyksiä, joka tuntuu oikealla puolella rinnassa. Haima sijaitsee ylävatsan takana vatsaan. Erittää ruoansulatus entsyymejä, joita tarvitaan auttaa pitämään ruoansulatusta toimii tehokkaasti.

Jos haima lakkaa toimimasta kunnolla, kertyminen entsyymit voivat aiheuttaa haiman tulehtuvat. Sappikivet voi myös aiheuttaa haimatulehduksen.

Haiman kipu alkaa yleensä hieman alle kylkiluiden keskustassa kehon ja säteilee rintaan, takana tai sivulla. Kuitenkin rintakipu haimatulehdus, voi esiintyä myös vasemmalle tai oikealle puolelle rintaa. Yhdessä rintakipu, saattaa ilmetä pahoinvointia, oksentelua, ruokahaluttomuus ja vatsan turvotus.

Sinun pitäisi soittaa lääkärille, jos kova kipu kestää yli 30 minuuttia ja myös voimakasta pahoinvointia tai oksentelua.

Älä lopeta lukemista: oireet haiman

keuhkopussintulehdus

Välillä keuhkot ja rinnan seinämä on ohut kalvo, jota kutsutaan keuhkopussi. Pleura voi tulehtua johtuen virus- tai bakteeri-infektio, veritulppa ja rintakehän vammoja. Tulehduksia keuhkosairaudet (kutsutaan keuhkopussintulehduksesta), aiheuttaa voimakasta rintakipua. Kipu voi olla vakavia ja saattavat pahentaa yskimisen.

Rintakipu tuntuvat alueen tulehdus. Jos siis oikea keuhko vaikuttaa, keuhkopussitulehdus aiheuttaa kipua oikeassa rinnassa. Sinun pitäisi kuulla lääkäriltä jos saat rintakipuja useita päiviä tai jos kipu ei ole vapautettu muutaman päivän jälkeen.

keuhkokuume

Keuhkokuume on keuhkotulehdus, joka voi aiheuttaa kipua oikeassa rinnassa, riippuen siitä, mikä keuhkojen vaikuttaa. Keuhkokuume on hengitysteiden infektio, joka on usein seurausta influenssa, astma tai keuhkotulehdus. Lisäksi rintakipu, keuhkokuume voi myös aiheuttaa vakavia oireita, kuten yskää, kuumetta ja vilunväristykset.

Mukaan American Lung Association yhdessä tavallista oireita keuhkokuume, voi myös olla tunne teräviä rintakipu, joka pahenee yskää.

Kipu oikeassa rinnassa

Jos sinulla on ollut aivohalvaus, sinulla voi olla lisääntynyt riski kipu oikeassa rinnassa takia keuhkokuume. Lehteä raportoi, että Neurohospilalist liittyvä keuhkokuume aivohalvauksen usein tapahtuu oikealla puolella rinnassa sijaan vasemmalla puolella. Tämä johtuu siitä, että oikea hengitysteitä on lähempänä henkitorven.

romahti keuhko (ilmarinta)

Sinulla on vaikea kipu oikealla rinnassa, jos oikea keuhko romahti. Ilmarinta (lääketieteellinen nimi romahti keuhko) voi johtua rintakehän vamma, astma, kystinen fibroosi tai tuberkuloosi.

Mukaan Kansalliskirjaston Medicine, terävä puukotus rintakipu pahenee, kun yskä, se on tärkein oire romahtanut keuhko. Jos romahdus on vakava, saatat olla myös painon tunnetta rinnassa, sininen iho, huimaus, väsymys, ja nopea syke.

Romahti keuhko voi tulla hengenvaarallinen tila, joka vaatii välitöntä lääkärin hoitoa.

Älä lopeta lukeminen: 2 hengitysharjoituksia puhdistaa keuhkoja

herpes

Toinen syy kipu oikeassa rinnassa tai vasemmalle puolelle, on vyöruusu. Herpes on aiheuttanut virus, joka on vastuussa vesirokkoa. Tärkein oire herpes on ihottumaa rungon muodostava rakkuloita. Tämä voi liittyä kutinaa ja pistelyä, sekä päänsärkyä, flunssan kaltaiset oireet ja valonarkuus. Vyöruusu voivat myös aiheuttaa sinulla on hyvin herkkä iho.

Purkaus herpes voidaan kiedottu vasemmalle tai oikealle ylävartalo puolella.

Coscocondritis

Coscocondritis, tai turvotus rintalastan voi aiheuttaa kipua oikeassa rinnassa ja vasen. Monet ihmiset sekoittavat kostokondriitti mukaan sydänkohtaukseen koska kipu koetaan usein missä sydän on. Kuitenkin, kipu on yleensä paikallista ja voi kuunnella painamalla rustoa.

Yleensä rintakipu ratkaistaan ​​ilman hoitoa. Lääkärit neuvovat ottaen runsaasti lepoa ja soveltaa jään tai lämmön pakkauksissa lievittää kipua.

Veritulppa (keuhkoembolia)

kovia rintakipuja, jotka eivät katoa levolla voisi olla merkki keuhkoveritulpan. Keuhkoveritulppa on hengenvaarallinen tila aiheuttama veritulppa matkustaa keuhkoihin. Yleinen verihyytymiä syy on veritulppariski.

Veri kulkee keuhkoihin oikealla puolella sydän ja sitten läpi vasemmalta puolelta keuhkoihin. Jos verihyytymä tulee oikealle tai vasemmalle keuhkojen, olet rintakipu sillä puolella.

Paras tapa ehkäistä keuhkoveritulppa on estää kehitystä verihyytymiä. P

rinta trauma

Isku rinnassa aiheuttaa rintakipua ja saattaa vahingoittaa elimiä, jotka on suojattu rintakehää. Esimerkiksi trauman oikeaan rintaan voi aiheuttaa maksavaurioita tai oikea munuainen. Pienetkin vammat voivat aiheuttaa kipua rinnassa, joka kestää muutaman päivän kuluttua vamman. Tämä voi aiheuttaa rintakipua, kun hengität, yskit tai aivastaa.

On tärkeää käydä lääkärin, jos sinulla on rinnassa vahinkoa, joka aiheuttaa kipua. Tämä on sulkea pois sitä mahdollisuutta, että rintakipu liittyy sydämeen.

lihasjäykkyys

Liikaa stressiä, fyysistä rasitusta voi vahingoittaa lihaksia ja aiheuttaa rintakipua molemmin puolin rinnassa. Kuitenkin lihasjännitys aiheuttaa usein rintakipua oikeaan rintaan koska monet ihmiset käyttävät oikeuttaan käden tehdä fyysistä työtä.

Lihasjännitystä voi rikkoa lihassyiden rintakehän. Raskaat nostot, venyttely, äkilliset liikkeet ja jopa usein yskiminen voi lisätä painetta rintalihasten.

kipu oikeaan rintaan sydänkohtaus

sydänkohtaus

Kuten mainitsin alussa tämän artikkelin, rintakipu vasemmalla puolella liittyy usein sydämen liittyviä ongelmia, kuten sydänkohtaus. Kuitenkin joskus oireet sydänkohtaus voi myös aiheuttaa kipua oikeassa rinnassa.

Jos uskot kovia rintakipuja johtuu sydänkohtaus, sinun pitäisi soittaa hätäpalveluihin välittömästi.

Kun lääkäriin rintakipua

Kun puhutaan rintakipu, kaikki lääkärit sanovat, että mikä tahansa rintakipu ei saa koskaan jättää huomiotta. Vaikka syyt eivät aina liity sydämeen, voi olla oireita muita vakavia sairauksia.

On tärkeää saada lääketieteellistä hoitoa mahdollisimman pian, jos rintakipu johtuu sydänkohtaukseen.

Lisäksi sinun pitäisi soittaa lääkärille, jos sinulla on kipuja oikeaan rintaan ja vasemmalla puolella, ja jos mukana on yksi tai useampi seuraavista oireista:

  • äärimmäistä kipua alle rintalastan, joka tuntuu joku puristamalla rintaa.
  • Tahansa tunne tai paineen keskellä rintaansa.
  • Rintakipu, joka säteilee takaisin, vasen käsi tai leuassa.
  • Rintakivut, jotka eivät mene pois.
  • Äkillinen rintakipu.
  • Oksentelu, pahoinvointi, huimaus, epäsäännöllinen tai nopea syke.
  • Kuume ja vilunväristykset.
  • Yskä ja vihertävän keltaista limaa.
  • Nielemisvaikeuksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 14