12 sairauksia D-vitamiinin puutos

D-vitamiinin puutos

D-vitamiinin puutos on yleisempää kuin luulet. Itse asiassa se on niin yleistä, että American Journal of Clinical NutritionIt kutsui sitä maailmanlaajuinen ongelma, joka on tunnustettu pandemian. Myös Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa tarkasteltiin osoitti, että yli puolet aikuisista Isossa-Britanniassa ei ole riittävästi D-vitamiinia, ja talvella ja keväällä 1 6 ihmisillä on vakava D-vitamiinin puutos.

Mikä on D-vitamiinia?

D-vitamiini on tärkeää hyvä yleinen terveydentila ja sillä on tärkeä rooli sen varmistamisessa, lihakset, sydän, keuhkot ja aivot toimi niin hyvin. Kehomme voi tehdä oman D-vitamiinia auringonvalosta. Voit myös saada D-vitamiinilisää, ja hyvin pieni määrä on peräisin ruokaa syömme, kuten kalaa, kalanmaksaöljyistä, munankeltuainen, vilja- ja viljatuotteet.

Mikä tekee D-vitamiinin ainutlaatuinen verrattuna muihin vitamiineja, että elimistö voi tehdä omat D-vitamiinia auringonvalolle altistuu, kun täytyy saada muita vitamiineja ruoasta.

Kuinka kauan vietät auringossa saada tarpeeksi D-vitamiinia?

Selville, kuinka kauan sinun tulee pysyä auringossa voidakseen tuottaa riittäviä määriä D-vitamiinia, se voi olla hyvin monimutkaista, ja on jokaisella henkilöllä erilainen, siksi on olemassa suositus kaikille. Syynä tähän on se, aikaa sinun täytyy viettää auringossa ihoon tuottamaan riittävästi D-vitamiinia, riippuu useista tekijöistä, kuten kuinka tumma iho on tai kuinka helposti saat broncearla auringon paksuus otsonikerroksen vuodenajasta ja vuorokaudenajasta.

Uskotaan, että lyhyt päivittäisen ajan altistuminen auringon ilman aurinkovoidetta (noin 10-15 minuuttia ihmisiä tulella iho) kesäkuukausien aikana on tarpeeksi useimmille ihmisille tehdä tarpeeksi D-vitamiinia Evidence se ehdottaa, että tehokkain päivän tuotanto D-vitamiinia, klo 11-viisitoista. suuremman alueen iho altistuu auringonvalolle, sitä todennäköisemmin tuottamaan riittävästi D-vitamiinia ennen aloittaa polttamisen .

Yleisimmät syyt D-vitamiinin puutos

Vähäinen altistuminen auringonvalolle - Jotkut meistä elävät pohjoisilla leveysasteilla, käytä pitkiä vaatteita tai on työ, joka tapahtuu pääasiassa sisätilojen. Aurinkosuoja myös estää tuotannon D-vitamiinin

tumma iho

Henkilöt, joilla on tumma iho on korkeampi melaniinin, ja tämä pigmentti vähentää kykyä ihon tuottamaan D-vitamiinia auringonvalossa.

munuaisten ja maksan toiminta

Nämä elimet on tärkeä rooli muuntaa D-vitamiinin aktiiviseksi muodokseen, joten munuais- tai maksasairaus voi vähentää kykyä näiden elinten luoda biologisesti aktiivinen muoto D-vitamiinin kehossa.

Älä lopeta lukeminen: Tan Tien hengitysharjoituksia

vegaani ruokavalio

Ravinnon lähteitä, jotka sisältävät D-vitamiinia ovat enimmäkseen eläinperäistä esimerkiksi kalaöljyt ja kala, munankeltuainen, juustoa, väkeviä maito ja naudan maksa.

ruoansulatuskanavan ongelmia

Tiettyjä sairauksia, kuten Crohnin tauti, kystinen fibroosi ja keliakia voi heikentää suolen imeä D-vitamiinia ruokaa.

liikalihavuus

Lihavuus voi aiheuttaa alhainen D-vitamiinin. Tutkimukset osoittavat, että D-vitamiini voi tulla 'loukkuun' sisällä rasvakudokseen, joten vähemmän sitä on saatavilla myös verenkiertoon.

liittyvät sairaudet D-vitamiinin puutos

Tutkijat ovat edelleen työtä täysin ymmärtämään, miten D-vitamiini toimii kehossamme ja miten se vaikuttaa yleiseen terveydentilaan, mutta uskotaan, että on olemassa suhde D-vitamiinin puutos on useita vaivoja ja terveysongelmia:

1. Osteoporoosi

Riittävä määrä kalsiumia ja D-vitamiinia on tärkeää säilyttää luun tiheys ja vahvuus. D-vitamiinin puutos aiheuttaa luuston kalsiumin ne kestävät, joka edelleen heikentää luita ja lisää murtumien riski.

2. Astma

D-vitamiinin puutos on yhteydessä alempaan keuhkojen toimintaa ja hallita astma on vaikeampaa, erityisesti lapsilla. D-vitamiini voi parantaa astman estämällä proteiineja, jotka aiheuttavat tulehdusta keuhkoissa, samoin kuin lisääntynyt tuotanto toisen proteiinin, joka on anti-inflammatorisia vaikutuksia.

3. Sydämen terveys

D-vitamiinin puutos voi liittyä suurentunut riski korkeaan verenpaineeseen (Hypertension), sekä lisääntynyt riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin.

4. tulehdus

On havaittu, että D-vitamiinin puutos on liitetty tulehdukseen, negatiivisen vastauksen immuunijärjestelmän. D-vitamiinin puutos on yhdistetty useita tulehdussairauksien mukaan lukien nivelreuma, lupus, tulehduksellinen suolistosairaus (IBD) ja tyypin 1 diabetes.

5. Kolesteroli

D-vitamiini säätelee kolesterolin määrää veressä: on osoitettu, että ilman riittävää altistumista auringolle, D-vitamiinin esiasteita kääntää kolesteroli sijaan D-vitamiinin

6. Allergiat

Tutkimukset osoittavat, että lapset, joilla oli alhaisempi D-vitamiinin ovat todennäköisesti on useita ruoka-aineallergiat.

7. Influenssa

jotkut tutkimuksissa havaittiin suhde D-vitamiinin puutos ja yhteinen hengitystieinfektiot, ja osoittavat, että ihmiset, joilla on vähiten D-vitamiinin ovat raportoineet huomattavasti enemmän tapauksia vilustuminen ja flunssa kuin korkeammilla tasoilla.

8. Masennus

Puutos D-vitamiinin liittyy masennus: reseptorit D-vitamiinin ovat läsnä monissa aivojen alueilla ja ovat mukana useissa prosesseissa aivoissa, joten on todennäköistä, että D-vitamiini voi liittyä masennusta ja että D-vitamiinilisät voivat olla merkittävässä asemassa masennuksen hoidossa.

Älä lopeta lukeminen: 2 hengitysharjoituksia puhdistaa keuhkoja

9. tyypin 2 diabetes

Tutkimukset ovat osoittaneet korrelaatio D-vitamiinin ja tyypin 2 diabeteksen Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että D-vitamiini saattaa edistää glukoosinsieto kautta sen vaikutukset insuliinin eritykseen ja insuliiniherkkyyttä.

10. Suun terveys

Useat viimeaikaiset raportit osoittavat merkitsevästi yhteydessä hampaan terveyden ja D-vitamiinin saanti. Myös iäkkäät potilaat, joilla on alhainen D-vitamiinin on korkeampi hampaiden irtoamiseen kuin ne, joilla on korkea D-vitamiinia

11. Nivelreuma

D-vitamiinin puutos voi olla rooli kehitettäessä nivelreuman. Tutkimuksissa on havaittu, että naiset, joilla on enemmän D-vitamiinia näyttävät pienempi todennäköisyys sairastua nivelreumaan. Myös ihmisten keskuudessa, jotka jo on nivelreuma, ihmiset, joilla on alhainen D-vitamiinin on yleensä aktiivisia oireita.

12. Syöpä

D-vitamiinin puutos voi liittyä syöpään: Jotkut tutkimus osoittaa, että yli 75% ihmisistä, joilla on erilaisia ​​syöpiä ovat D-vitamiinin puutteen ja alemmat arvot liittyvät kehittyneempiä syöpiä. Mutta lisää tutkimusta tarvitaan, onko suurempi D-vitamiinin liittyy harvemmin syövän tai kuolleisuutta.

Mitä tehdä, jos sinulla on D-vitamiinin puutos?

Yksinkertaisella verikokeella voi määrittää, onko sinulla vitamiinin puute D. Toteutettava oikea määrä D-vitamiinia

Jos olet puutteellisia, lisäravinteen 2000-5000 IU D-vitamiinia 3 kertaa päivässä 3 kuukauden ajan (alle lääkärin valvonnassa), tämä on hyvä tapa lisätä tasolle. Kun olet saavuttanut optimaalisella, ota ylläpitoannos 1000-2000 IU päivässä on hyvä idea. Ihmiset elävät Pohjois ilmastossa (jotka viettävät enemmän aikaa sisätiloissa) saattaa joutua ottamaan suurempia annoksia. Varmista, että hoito on lääkärin valvonnassa, kun se käynnistetään ja sitten ylläpitää täydentämistä.

Tule ravinnon D-vitamiinin lähteitä, joita ovat seuraavat:

  • Kalanmaksaöljyistä (turska) - 1 rkl (15 ml), joka sisälsi 1360IU D-vitamiinia
  • keitetyt villi lohi - 3,5 unssia sisältää 360 IU
  • keitetyt makrilli - 3,5 unssia sisältää 345 IU
  • Koko muna - sisältää 20 IU
  • Tatti - 4 oz sisältää 400 IU

Tämä vitamiini on välttämätön hyvän terveyden. Aloita tavoitteena optimaalisen tason valvonnassa lääkärin ja nähdä, miten se parantaa terveyttä.

Kirjoittaminen: joukkue elämä Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 36