Ulosteet vihreä ja sen eri syitä

Yleensä se ei ole aihe, joka haluamme puhua, mutta väri ja tyyppi uloste voi kertoa paljon siitä, mitä tapahtuu sisällä kehomme. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on miksi henkilö on joskus ulostetta vihreä. Me kaikki tiedämme, että uloste on yleensä ruskea, joten kun jokin muuttuu, on luonnollista olla huolissaan. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia, jos joskus ulostaa vihreä?

vihreä uloste

Mikä aiheuttaa väri ulosteet

Ensinnäkin on tärkeää tietää, mikä aiheuttaa värin ulosteet. Meidän jakkara on jäte poistuu elimistöstä, kun laitos on käytetty paljon ravintoaineiden. Kun syömme, meidän ruoansulatuskanavan alkaa toimia murtaa ruokaa imeä ravinteita. Maksa erittää sappi, joka on keltainen-vihreä, sulattaa rasvat. Sappiväriaineiden reagoida entsyymien ruoansulatuskanavassa ja väri muuttuu vihreästä ruskeaksi.

Näin ollen, erottuva ruskea väri ulosteesta, tulee seoksesta punasolujen kuollut, bakteerit jäännös ja sappi.

joskus voi olla muutoksia värin ulosteet muutosten vuoksi oman ruokavalion taustalla terveysongelma tai tiettyjen lääkkeiden.

Esimerkiksi keltainen uloste voi joskus aiheuttaa kehon kun se ei voi omaksua rasvoja ja tämä voi vaikuttaa ihmisten, joilla on keliakia.

Joskus mustat ulosteet voivat olla merkki sisäistä verenvuotoa, mutta se voi esiintyä myös, jos käytät rautalääkitystä tai aktiivihiili.

Ulosteet vihreä ja sen eri syitä

Jos huomaat, että joskus on tummanvihreä ulostetta, sinun ei välttämättä tarvitse huolehtia siitä. Ulostaa vihreä johtuu yleensä ruokavalion muuttuminen, reaktiona ruoan ravintoaineet, tai ruoansulatuskanavan ongelmia.

Katsotaanpa katsomaan tärkeimmistä syistä alla.

Ruoka ja ruokavalio

Tumman vihreä uloste voi johtua syömällä suuria määriä vihreät lehtivihannekset tumma pinaatti, lehtisalaatti, kaalia, parsakaali, herneet, et ai.

Tämä johtuu siitä, että suuria määriä klorofylli näissä vihanneksia. Klorofylli on kemiallinen vastuussa sen vihreät lehdet ja on monia terveydellisiä etuja. Koska käytät enemmän ravinteita keho voi käyttää, loput tulee ulos jätteenä.

Syöminen suuria määriä musta lakritsi voi aiheuttaa tumman vihreä uloste. Tämä johtuu yleensä lakritsi suoritetaan anis öljy ja sokeri ja jotkut ihmiset ovat herkkiä anisöljy tekee evakuoida vihreä.

Tietenkin, jos ruokaa tai juomia, jotka sisältävät vihreää väriainetta kulutetaan, niin tämä voi vaikuttaa myös värin ulostetta.

Lääkkeet ja vitamiinit, jotka voivat aiheuttaa vihreä uloste

Vihreä jakkara ottamalla rautaa

rauta täydentää - Toinen mahdollinen syy vihreän värin evakuoida hetkellä johtuu rautalääkitystä. Vaikka rautavalmisteita yleensä tehdä jakkara musta, ne voivat joskus aiheuttaa tumman vihreä uloste.

klorofylli täydentää - ne ovat yhä suositumpia klorofylli täydentää, ja nämä tietenkin puolestaan ​​tuottavat vihreää ulostaa. Yleensä, kun lopetat tämäntyyppisten lisäravinteet, ulosteesta pitäisi palata normaaliin väriä.

Laksatiivit ja kaksoispiste puhdistaen - Koska meidän uloste vaihtaa väriä, kun ne liikkuvat ruoansulatuskanavan läpi, mitä tämän prosessin nopeuttamiseksi muuttaa väriä niistä. Näin ollen, laksatiivit ja kaksoispiste puhdistusaineet voivat aiheuttaa muutoksen evakuoida vihertävä väri, koska tämä sappi, joka on kellertävä vihreä väri, ei ole ollut tarpeeksi aikaa hajota.

antibiootit - Antibiootit voivat myös olla vihreä evakuoinnin. Tämä johtuu siitä, että antibiootit tuhoavat joitakin bakteereja suolistossa, vaikuttaa ruoansulatukseen. Siksi joskus vain ole tarpeeksi bakteereita jäljellä suolistossa antaa takaisin jakkara, sen "perinteinen" väri ruskea.

sairaudet ja taudit

On tiettyjä sairauksia ja sairauksia, jotka voivat aiheuttaa vihreä uloste ulos evakuoida. Esimerkiksi:

kaasu - Joskus ylimääräinen kaasu voi rakentaa johtuen epätasapainosta bakteereja suolistossa, ja jos se on syy, niin voisitte tehdä vihreitä ulosteeseen. Kun olet ratkaissut ongelman, Lee pitäisi palata normaaliksi väriä.

salmonella - Salmonella-infektio voi johtua syömällä kananliha tai huonosti munia; huono hygienia tai hoitamalla matelijat ja jyrsijöitä. Salmonella voi olla myös tarttuva ja voi helposti lähettää perheenjäsenten kesken.

Paitsi vatsakipu ja ripuli liittyy salmonellaa, saatat myös huomata, että jakkara on vihreä.

ripuli - Mikä tahansa sairaus, joka aiheuttaa ripulia voi johtaa tummanvihreä ulosteet. Tämä johtuu siitä, että kiinteä aines kulkee nopeammin kuin sen pitäisi ruoansulatuskanavasta. Näin ollen, on suurempi pitoisuus vihreä sapen perässä, koska se ei ole ollut mahdollisuutta hajota.

Sinulle, koska ripuli voi häiritä ravinteiden määrä, että keho voi imeä ja aiheuttaa kuivumista, muista juoda runsaasti nesteitä.

Sinun täytyy muistaa, että jotkut ripulilääkkeitä lääkkeet voivat myös häiritä väriä ulostaa, joskus joten se keltainen tai musta.

Kun ripuli loppuu, ulosteet pitäisi palata normaaliin väriä.

ruoansulatuskanavan sairauksia, jotka voivat aiheuttaa vihreä uloste

On joitakin kroonisia ruoansulatuskanavan sairauksien, joilla on sivuvaikutus heittää vihreitä ulosteeseen. Syyt tähän ovat samankaltaisia ​​kuin mitä on jo mainittu täällä: että on enemmän sappi ja tietyt lääkkeet.

Crohnin vihreä uloste

Jotkut näistä sairauksista ovat:

  • Crohnin tauti
  • Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS)
  • haavainen paksusuolen tulehdus

stressi

Stressi voi vaikuttaa kehon monin tavoin. Stressi voi myös vaikuttaa siihen, milloin menossa vessaan, koska se voi tuottaa tummanvihreä ulosteet, ja tämä johtuu siitä, että se tekee tuhojaan ruoansulatuskanavan ja häiritsee miten elimistösi hajottaa ruokaa.

Julkaisema artikkeli Harvard Medical School, osoitti, että meidän hermosto auttaa säätelemään ruoansulatusta. Jos stressi muuttuu vakavaksi, ruoansulatuskanavan prosessi voi hidastaa tai keskeytyä aiheuttaa maha-suolikanavan häiriöitä.

Kun olet pystynyt paremmin hallitsemaan stressiä, ulostetta pitäisi palata normaaliin väriä.

Kun menossa lääkäriin oltuaan ulostamisen vihreä

Yleensä sinun ei tarvitse kääntymään lääkärin puoleen värjäytynyt ulosteet. Kuitenkin, jos et vihreitä enemmän kuin muutaman päivän, sinun tulee neuvotella lääkärin.

Jos luulet tummanvihreä ulostaa ottamalla rautalääkitystä, sinun pitäisi keskustella lääkärisi kanssa, joka saattaa muuttaa annosta rautaa tai suositella vaihtoehtoisia hoitoja.

Jos näyttää siltä, ​​että taustalla sairaus, niin lääkäri voi järjestää tehdä ulostetutkimuksiin verikokeeseen ja voi jopa tilata kolonoskopia.

On syytä muistaa, että kun se tulee jakkara väri pitäisi olla ruskea eikä liian kovaa tai liian vesittää. Muutos väri merkitsee jotain ruoansulatuskanavasta ei toimi kunnolla ja siitä saattaisi seurata terveysongelma.

Sinun pitäisi myös neuvotella lääkärin milloin huomaat, että vihreä kun menee vessaan, liittyy muita oireita, kuten toistuvaa vatsakipua, kuumetta, ruokahaluttomuutta, ruuansulatushäiriöt tai ilmavaivat.

Life kirjoittaminen Lucida
kuvat Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 75