8 turvonnut vatsa syitä ja luonnon korjaustoimenpiteitä

Riita on epämiellyttävä tosiasia, ja se voi johtua useista syistä. Turvonnut vatsa sattuu meille kaikille aika ajoin ja on yhteinen valitus keskuudessa kaikenikäisille.

mahatulehdus vatsan turvotus

Turvonnut vatsa oireet voivat vaihdella vakavuudeltaan hyvin lievästä vaikeaan tarpeeksi aiheuttaa kipua. Ne sisältävät yleensä tunne liian täynnä aterian jälkeen. Joillekin ihmisille Turvotus voi olla niin huono, että johtaa ilmavaivat, röyhtäily ja vatsan ääniä.

Miksi turvotusta?

Turvotus tai on seurausta ylimääräisen kaasun ruoansulatuskanavassa. Se tapahtuu kahdesta syystä:

 • Ensinnäkin ruoansulatuskanavasta itse vapautuu ruokaa kaasua kuin se hajoaa.
 • Toiseksi tietyt tavat tehdä voit nielemään ilmaa. Kun nämä kaksi yhdistetään, se voi olla epämiellyttävä kokemus.

8 syyt turvonnut vatsa

Monille turvotus on tilapäinen kiusa ja useimmille ongelma ratkeaa muutaman tunnin kuluttua (epämiellyttävä). Kuitenkin, jos olet kärsivät tällöin esiintyvistä tulehduksen, on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​elintapojen muutoksia voit tehdä auttaa sinua tuntemaan vähemmän epämiellyttävä.

1. Tulee paljon tai liian nopeasti

Syö liikaa ruokaa on yksi yleisimpiä syitä turvotusta (Tämä on myös yksi piilotettu syistä et voi laihduttaa). Kaasu luoma ruoansulatuskanavasta ei pysty hajottamaan ja vain istuu suolistossa. Yritä palvella pienempiä annoksia mutta anna itsellesi enemmän aikaa syödä.

Se kestää noin 20 minuuttia, että aivot tunnistaa kehon signaaleja, että se on saanut tarpeekseen, joten jos syöt hitaammin, sinun on vähemmän todennäköisesti syödä liikaa. Osa valvontaa on myös yksi muutokset, joka vie sinut laihtua.

Ota aikaa nauttia joka pure on muitakin etuja liikaa. Märehtiä ruokaa perusteellisemmin auttaa ruoansulatus prosessi on käynnissä (sylki on digestioliuos joka auttaa murtamaan ruokaa).

Lopuksi, ihmiset syövät liian nopeasti, usein nielemään ilmaa sekä sen kaasun lisäämällä heidän vatsansa ruokaa. Estää tämän voi lievittää turvotusta.

2. Sinä gulping

Ei vain sinä syö liian nopeasti voi aiheuttaa ylimääräistä ilmaa vatsaan. Seuraavat tottumukset voivat aiheuttaa nielemään ilmaan:

 • käyttö popote
 • Juominen sooda tai muita virvoitusjuomia (ottaa monia muita haitallisia sivuvaikutuksia)
 • Purukumi tai imevät Hard Candy

Kokeile leikkaamalla näitä asioita ja nähdä, jos ne auttavat sinua tuntemaan paremmin.

turvonnut vatsa

maha-

3. Oletko stressaantunut

Stressi ja ahdistuneisuus aiheuttaa fysiologisia muutoksia elimistössä. Heidän joukossaan on reaktio, joka ohjaa veri ruoansulatuskanavan ja muut ruumiinosat. Tämä tekee ruoansulatuskanavasta tehottomampia ja voi johtaa turvotusta. Joissakin ihmisiä, stressi vastaus aiheuttaa myös muutoksia hengitys joka kääntää niellä ilmaan. Yksi 5 tyyppisiä masu jotka voidaan erottaa, erityisesti naisilla, on seurausta stressistä.

Älä lopeta lukeminen: Tietäen edut vihannesten maidot

Jos olet hermostunut tai ahdistunut kokeilla hengitysharjoituksia tai vain auttaa sinua tuntemaan enemmän valvontaa rentoutumista. Voit myös käyttää eteerisiä öljyjä luontaistuotteet ahdistusta ja stressiä.

4. syöt kaasua tuottavat elintarvikkeita

Jotkut elintarvikkeet ovat todennäköisemmin aiheuttaa turvotusta ja ylimääräisen kaasun kuin toiset. Rasva on vaikein ryhmä sulavaa ruokaa, rikas elintarvikkeita voi aiheuttaa turvotusta. Rasva kestää kauemmin sulattaa kuin proteiinia tai hiilihydraattia, joten ylläpitämällä täyden vatsan pidempään.

Esimerkkejä elintarvikkeista, jotka aiheuttavat kaasun sisältyy papuja ja cruciferous vihannekset (parsakaali, kukkakaali, kaali). Jotkut ihmiset ovat alttiimpia tiettyjen vihanneksia ja hedelmiä kuin toiset. Koko jyvät ovat runsaasti kuitua ovat myös yleinen syy kaasun ongelmia. Nämä elintarvikkeet ovat uskomattoman terveyshyötyjä, mutta saatat joutua syömään kohtuullisesti tai ei syö, jos aiheuttaa pysyviä turvotusta.

5. juoda tarpeeksi vettä

Useimmat ihmiset eivät voi juoda tarpeeksi vettä, se voi kertoa, koska on olemassa merkkejä siitä, että elimistö ei ole vettä. Riittämätön nesteen saanti voi aiheuttaa kuivumista, joka estää kehon järjestelmiä ja toimintoja, kuten ruoansulatuskanavan työskentelee täydellä teholla. Kuivuminen on monia muita haittavaikutuksia.

Elintarvikkeisiin edellä mainitut ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Varsinkin kun syödä elintarvikkeita, jotka sisältävät suuren prosenttiosuuden kuitupitoinen, sinun pitäisi yrittää juoda enemmän vettä. Tämä auttaa pitämään liikkuvuutta ruoansulatuskanavan ja estää turvotusta ja ummetus.

6. Usas keinotekoisia makeutusaineita

Pyrkiessään vähentämään sokerin, monet ihmiset kääntyvät keinotekoiset makeutusaineet (joka voi aiheuttaa sairauksia ja diabetes) tai vaihtoehtoja, kuten korkean maissisiirappi (HFC), että monet jalostettuja elintarvikkeita lisätään myös, kuten tomaattikastiketta , leipä ja jopa kahvia. HFCS on yksi 10 myrkyllisiä ainesosia elintarviketeollisuudessa.

Monet ihmiset eivät helposti absorboi fruktoosi kehossa. Fruktoosi on yleensä imeytyy ohutsuolesta, mutta niille on fruktoosi-intoleranssi, jotain kulkee kooloniin, jossa bakteerit käydä fruktoosi. Tämä aiheuttaa vapauttaa vetyä ja metaania kaasut, jotka aiheuttavat kipua, turvotusta, ilmavaivoja ja ripulia.

Sen sijaan käyttää edellä makeutusaineita, sokerimakeutusaineiden vaihtoehtoisen testin. Sinun on myös huomata, että sokeri liittyvät sairaudet ovat lisääntymässä.

Dairy turvonnut vatsa

keinotekoisia makeutusaineita ja maitotuotteet voivat aiheuttaa turvonnut vatsa

7. maitotuotteiden kulutus voi aiheuttaa tulehduksen vatsassa

Jotkut ihmiset siedä laktoosia diagnosoimatta ja useimmat ihmiset ovat laktoosi-intoleranssi. Jos huomaat, että olet altis puuskuttaen kun kuluttaa maitotuotteita, saatat joutua etsimään vaihtoehtoisia.

Älä lopeta lukeminen: Making kasviperäisten tinktuura monivitamiini.

8. lääkkeesi aiheuttaa turvotusta

Monet lääkkeet ja lisäravinteet laskuri ja reseptiä voi aiheuttaa kaasua ja turvotusta. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • aspiriini
 • antasidit
 • Ripuli lääkkeitä, kuten Imodium, Kaopectate ja Lomotil.
 • Huume kipulääkkeiden
 • Kuitu täydentää ja täyteaineita kuten Citrucel, Fiberall ja Metamucil.
 • Multivitamins ja rauta pillereitä

Jos olet huomannut, että oireita ovat pahentuneet alusta lähtien uuden lääkemääräyksen tai täydentää, kannattaa lääkärin lupaa, jos ehkä suositella vaihtoehtoista.

Jos käytät lääkkeitä tai täydentää, joka ei ole lääkärin määräämä, lopeta se. Ota yhteyttä lääkäriin, jos tunnet sinun pitää ottaa lääkettä tai jos tarvitset apua oireiden hallitsemiseksi.

Luontaistuotteet turvonnut vatsa

Turvotus on yleensä melko helppo hallita, jos tiedät mitä tehdä. Myös tee muutokset tässä artikkelissa kuvatut, pitäisi näet jyrkkä keventäminen oireita. Jos sinulla on edelleen outoa bout turvotusta ja haluavat helpotusta, voit käyttää kotiin korjaustoimenpiteitä:

Yrttiteet rentoutumiseen

Yrttiteet on useita etuja, kun se tulee ruoansulatuskanavan ongelmia vaimentava kaasuja, vähentää stressiä, auttaa verenkiertoa ruoansulatuskanavan ja poistaa erilaisia ​​epäpuhtauksia.

Foods estää turvotusta

On tiettyjä elintarvikkeita kuten inkivääriä, papaija ja ananas, joka voi estää turvotusta, mutta on monia muita elintarvikkeita, jotka ovat hyödyllisiä myös.

hieronta vatsan turvotus

Vatsan hieronta on tekniikka, jota on käytetty monissa kulttuureissa, koska aika muinaisten. Suoritetaan vatsan hieronta voi auttaa säätelemään metabolisen toiminnan ja vähentää kertymistä roskia kehossa (Joka edistää turvotusta), jotka johtavat helpotusta epämiellyttävä turvotusta.

Turvotus - Kun käydä lääkärin

Relaksaatioaika on harvoin vakava, mutta jos et saa sitä kuriin seuraavat ehdotukset tämän artikkelin, sinun pitäisi harkita tapaaminen nähdä lääkäri.

Jos turvotus liittyy verisiä ulosteita, oksentelu, jatkuva ripuli, laihtuminen tai närästystä, että yhä tuskallinen, kannattaa varata aika puhua lääkärin kanssa. Vaikka jotkut vatsavaivat jaksoilla turvotusta eivät ole harvinaisia, vaikea vatsakipu ja pitkään olisi aihetta tutkinnan.

Ennen tapaamisen lääkärin pitää ruokapäiväkirjaa huomata kaikki mitä syöt, kun syöt ja ajat jaksot turvotusta. Tämän pitäisi auttaa sinua ja ATU lääkäri paikantaa syyt ja mahdolliset keinot tutkimuksen.

Havainnollinen tutkimus ja kirjoittaminen Elämän
Kuva Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 40