7 Merkkejä keuhkosyöpään pitäisi sivuuttaa

keuhkosyöpä

Keuhkosyöpä on yksi yleisimmistä syövistä miehillä ja naisilla maailmanlaajuisesti. Mukaan National Cancer Institute Yhdysvalloissa, noin 14 miesten ja naisten Yhdysvaltain Ne diagnosoidaan keuhkosyöpä jossain vaiheessa elämäänsä.

varhaiset merkit keuhkosyöpään

Yhdysvalloissa, keuhkosyöpä on ohittanut rintasyöpä on yleisin syy syövän naisten yleisin kuolinsyy. Mutta on tietoinen riskitekijöistä ja kiinnittämällä huomiota varoitusmerkit ja oireet, voit tallentaa elämää.

savu

On vahva suhde keuhkosyövän ja tupakoinnin, ja noin 90% tapauksista keuhkosyöpää johtuvat kulutus nuuska. Riski sairastua keuhkosyöpään kasvaa enemmän savukkeita savustettu ja aikaa savua. Uskotaan, että tupakoitsijoiden kahden tai useamman pakkauksissa savuketta päivässä, yksi seitsemästä kuolee keuhkosyöpään.

passiivinen tupakointi

Sinun ei tarvitse olla tupakoitsija laittaa terveyden. Nuuska savu sisältää monia kemikaaleja, jotka ovat osoittaneet ovat syöpää aiheuttavia. Riski kasvaa enemmän savukkeita savustettu muiden alttiina.

ilmansaasteet

Uskotaan, että pitkäaikainen altistuminen erittäin saastunut ilma voi lisätä riskiä sairastua samanlainen kuin passiivisen tupakoinnin keuhkosyöpään.

Asbestia ja muita kemikaaleja

asbestia käyttöä on rajoitettu tai kielletty monissa maissa, mutta on laajalti käytetty aiemmin. Tämä sisältää myös tietyille kemikaaleille altistumisen ja käytettävien aineiden eri ammateissa ja teollisuudessa, kuten arseenin, berylliumin, kadmiumin, hiili, piidioksidi ja nikkeli.

radon

Tämä on luonnollinen radioaktiivinen kaasu, joka on tuote uraania. Se on näkymätön ja hajuton ja pääsee läpi maaperään ja taloon.

perintö

yksittäiset geneettinen alttius saattaa olla merkitystä keuhkosyöpä. Myös ihmiset perheenjäsenen keuhkosyöpää on lisääntynyt riski taudin.

Älä lopeta lukeminen: Ensimmäiset merkit munuaissairaus

keuhkosairaudet

Keuhkosairaudet liittyy lisääntynyt riski sairastua keuhkosyöpään kuin COPD (krooninen ahtauttava keuhkosairaus) ja keuhkojen arpeutumista.

Yli 65 vuotta vanha

Lähes 70% ihmisistä diagnosoitu keuhkosyöpä ovat yli 65-vuotiaita, kun taas alle 3% keuhkosyövässä esiintyy alle 45-vuotias.

Oireita keuhkosyöpään

Varoitusmerkeistä keuhkosyöpä eivät aina läsnä tai helppo tunnistaa. Monissa tapauksissa keuhkosyövän ei välttämättä näy mitään havaittavia oireita alkuvaiheessa. Mutta jos epäilet, että jotkut riskitekijöihin sinulle, niin varhainen havaitseminen voi auttaa ihmisiä joilla on suuri riski sairastua tautiin.

Henkilö keuhkosyöpä voi olla seuraavia oireita

keuhkosyöpä

1. Pitkittynyt yskä tai muutos yskä

Jos sinulla on kylmä, yskä pitäisi häviävät viikon tai kaksi, mutta jos se jatkuu pitkään, sinun pitäisi nähdä lääkäriin. Jos poltat tai krooninen yskä, onko olemassa mitään muutoksia krooninen yskä, esimerkiksi useammin yskää, syvemmälle syvempi ja käheä ääni, veren yskimistä tai enemmän limaa kuin normaalisti.

2. Hengenahdistus

Jos olet hengästyneenä kun tekee tehtävä, joka olisi voinut helposti tehdä aikaisemmin, se voi olla oire keuhkosyöpään. Tämä oire voi ilmetä, jos kasvain estää keuhkojen tai hengitysteiden kapeneva, tai neste kerääntyy rinnassa.

3. Luukipu ja rintakehän

Yksi oireita voivat olla rintakipu, hartia- tai takaisin alueelle. Keuhkosyöpä on levinnyt luun voi aiheuttaa kipua kärsivän luukohtiin. Jos se on levinnyt aivoihin voi aiheuttaa erilaisia ​​neurologisia oireita ja päänsärkyä. Joten kuuntele kehoasi ja jos kipu jatkuu ja ei mene pois, mene ota yhteyttä lääkäriin.

Älä lopeta lukeminen: Miten aivot tulee riippuvaiseksi kofeiinia

4. vinkuminen

Vaikka vinkuna voivat aiheuttaa astmaa tai allergioita, myös se voi liittyä keuhkosyöpään. Jos vinkuminen jatkuvat, ota yhteyttä lääkäriin löytää sen syy.

5. Voice muutokset

Äänesi muuttuu käheä ja syvä, muistiinpanoja tai muita merkittäviä muutoksia äänesi. Vaikka käheys voi johtua kylmästä, jatkuessaan sitten mennä nähdä lääkärin.

6. Pysyvät hengitystieinfektiot

Infektiot, kuten keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume, joka ei mene pois tai palaavat.

7. Laihtuminen, ruokahaluttomuus, väsymys ja heikkous

Nämä ovat epäspesifisiä oireita, jotka voidaan nähdä monien muiden syöpien tai muita sairauksia, mutta jos muutokset ovat selittämättömiä ja jatkuvat, mene lääkäriin ja löytää sen syy.

Kuinka vähentää riskiä sairastua keuhkosyöpään

  1. Lopettaa tupakointi, jos et ole tehnyt vielä.  Jos on passiivinen tupakoitsija, poistaa altistumista savun nuuska.
  2. Testaa onko radonin kodin - Jos epäilet radonia kotona, ostaa radonin testipakkauksen kotona, jotka voivat tunnistaa nousu radonpitoisuudesta kotona.
  3. Vältä karsinogeenien työssä - Varo, suojautua altistuminen myrkyllisille kemikaaleille työssä.
  4. muutos toinen elämäntapa - On vahvaa näyttöä siitä, että säännöllinen liikunta voi vähentää riskiä sairastua keuhkosyöpään ja muihin syöpiin. Myös syödä kuitupitoista ruokavaliota, jossa on paljon hedelmiä ja vihanneksia. On myös näyttöä siitä, että valkosipuli voi vähentää riskiä sairastua keuhkosyöpään.
  5. varhainen etsintä - Chest röntgenkuvat eivät ole tehokkaita havaitsemisessa keuhkosyövän varhaisvaiheessa. Kuitenkin, CT (tietokonetomografia) pieninä annoksina on osoitettu vähentävän kuolleisuutta keuhkosyöpään 20%.

Tutkimus ja kirjallisesti Lucid Life


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 68