Mikä on ja mitä oireita maksan suurennetaan

maksan laajentumisen, kutsutaan myös hepatomegalia tai maksatulehdus, tapahtuu, kun kehon tulee suuremmaksi kuin normaali. Se on vakava tila, tulehdus voi johtaa vakavaan sairauteen, sillä mikä tahansa hepatiitti viruksia.

maksan laajentumisen

Mikä on hepatomegalia tai maksan suurentuminen

Valitettavasti se ei ole helppoa tunnistaa tällaista ehtoa, koska alkuvaiheessa maksatulehduksen, oireet näkyvät vain, kun maksan vajaatoiminnan edetessä havaittavissa. On kuitenkin olemassa joitakin merkkejä ja oireita, jotka voivat auttaa meitä tietää, jos sinulla on maksa- tai maksan suurentuminen.

Maksa on yksi tärkeimmistä elimistä kehomme koska se on vastuussa muuntaa ruoka energiaa, poistaa myrkkyjä verestä ja säännellä tasot aminohappoja ja rasvoja, joukossa monia muita toimintoja. Suurin kaikki elimet maksa, ja tulehdus voi olla vakavia seurauksia, joten on tärkeää huolehtia siitä, ja varmista, että se toimii oikein.

Koska maksa on monia toimintoja ja on mukana monissa prosesseissa meidän elin, ei ole yllättävää, että on myös monipuolinen syitä maksatulehdus.

Tärkeimmät tekijät, jotka voivat aiheuttaa hepatomegalia ovat:

  1. Liiallinen alkoholin kulutus. Kun maksa ei voi enää poistaa tätä ainetta, tämä voi johtaa tulehdukseen elimen.
  2. Infektio joko hepatiitti -virus, hepatiitti A, B, C, D, E. Nämä aina aiheuttaa maksa- tulehduksen.
  3. Muihin virusinfektioihin, kuten mononukleoosin tai bakteeri-infektioita tai sytomegalovirus voivat aiheuttaa maksa- tulehduksen.
  4. Huumeiden myrkytyksen myös aktivoida maksatulehdus
  5. Muita syitä Niemann-Pickin tauti, primaarinen biliaarinen kirroosi, reyen oireyhtymä tai sarkoidoosi tai sklerosoiva sappitietulehdus.
  6. Rasvamaksa on toinen epäkohta, että jos se jätetään hoitamatta, voi myös johtaa siihen, maksatulehdus.
  7. Lopuksi on syytä todeta, että ulkonäkö kasvain, etäpesäkkeitä tai leukemia voivat myös aiheuttaa hepatomegalian.

Älä lopeta lukeminen: Paljasta Alzheimerin oireet

Mitä oireita laajentuneen maksan

Aikana alkuaikoina maksatulehduksen ei todennäköisesti huomaa mitään oireita kehossa tai maksan liittyviä omituisuuksia. Kuitenkin, kun taas nämä esitetään edetessä yhä selvemmäksi. Yleensä ensioireiden laajentuneen maksa ovat samanlaisia ​​kuin flunssa, tunne huonovointisuus, alhainen kuume, lihaskivut ja pahoinvointi.

keltatauti

Lopulta oireet lisäävät ja vahvistaa. Hepatomegalia yleensä aiheuttaa keltaisuutta on, kun iho muuttuu keltainen (silmät voi myös kellastua). Oksentelu ja ripuli ovat joitakin yleisimpiä oireita tulehtunut maksan.

Koska tulehdus, on myös todennäköistä, että ymmärrät, että vatsasi tuntuu hieman kömpelöitä ensin ja ajan myötä laajenee. Lisäksi, vatsakipu on toinen seuraus tämän ehdon.

jakkara väri

Väri jakkara on toinen tekijä kannattaa harkita, jos epäilet, että maksa on tulehtunut, tämä epäkohta tekee kevyempi tai jopa valkoinen. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun aiheuttaja tulehdus on yksi hepatiitti viruksia. Muista, että hepatiitti on maksan aiheuttamaa tulehdusta virus- tai bakteeri-infektion. Tämän vuoksi, virtsan voi tulla tummempi kuin normaali väriä ja kärsivät voivat olla jatkuvasti karvas maku suussa ja pahanhajuinen hengitys.

Älä lopeta lukeminen: Lääkekasvit suonikohjuja

Nämä ovat yleisimpiä oireita tulehtunut maksan vaan, riippuen aiheuttaa, voi näkyä muutama tai ei mitään oireita. Siksi on tärkeää saada vuosikatsausten, jos sinulla on jokin riskitekijöistä, kuten kroonisesti on jokin mainituista sairauksista, alkoholismista tai liian paljon lääkettä.

Jos huomaat jonkun edellä mainituista oireista kannattaa lähteä heti lääkärille, tekemään tarvittavat todisteet ja vahvistaa tai maksatulehdus. Muista, että monet syyt ovat vakavia sairauksia, joten ehkä supistui ja eivät vielä tiedä.

Hepatomegalia havaitsee ensin lääkärin tuntea alueelle kylkiluiden alla, jos tulehdus on vakava hän kertoa heti ja suorittaa sitten vatsan röntgenkuva nähdä, jos maksa on suurennettu. Jos on näyttöä laajentumisesta lääkäri voi tehdä ultraääni vahvistaa. Jos tulos varmistuu, CT Tehdään selvitettävä syyt tulehduksen ja maksan ja toiminnan tutkimus MRI vatsan tulosten varmistamiseksi skannauksen.

Havainnollinen tutkimus ja kirjoittaminen Elämän
kuva Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =