Torticollis syyt, oireet ja hoito

Torticollis on tyypillisesti tunnusomaista kipu ja vaikeuksia liikkuvat kaulan, varsinkin kun se tulee kääntää päätään sivuun.

tortikollis syyt ja hoidot

Torticollis voidaan myös liittää päänsärky, niskakipu, lapa kipu ja / tai käsivarren kipu, ja tehdä yksittäisiä kovettua koko kehon verrattuna kaulan, kun se tulee näyttää sivulle tai taaksepäin.

Oireet kestävät yleensä pari päivää tai viikon ja voi aiheuttaa niskakipu vaihtelevat hieman kivulias, mutta ärsyttävää erittäin kivulias ja rajoittamalla. Vaikka on olemassa joitakin tapauksia, joissa jäykkä niska on merkki vakavasta sairaudesta, useimmat akuuttia kipua tai tortikolliksen parantua nopeasti luonteen kaulan ja kaulan elpymistä.

Syyt ja oireet vinokaulaisuutta

Yleisimmät syyt vinokaulaisuutta ovat, mutta eivät rajoitu, seuraavat ehdot:

lihasjännitystä tai nyrjähdys

Yleisin syy vinokaulaisuutta ovat lihasten nyrjähdykset, erityisesti levator lapaluun. Selässä ja kaulaan, levator scapulae lihas yhdistää kaularangan (niska) kanssa olakkeen. Tämä lihas ohjaa kolmannen ja neljännen kohdunkaulan hermoja (C3, C4).

Älä lopeta lukeminen: 5 tapoja vahvistaa immuunijärjestelmää

Levator scapulae lihas voidaan suodattaa tai on nyrjähdys useita kertoja yhteistä päivittäisiin toimintoihin, kuten:

  • Nuku siinä asemassa, että korostetaan kaulan lihakset
  • Mitään toimintaa, jossa pyörivä pää useita kertoja puolelta toiselle, kuten uima-krooli aivohalvaus
  • Huono ryhti, koska slouching katsellen tietokoneen näyttö
  • Liikaa stressiä, joka voi johtaa niskan rasitusta
  • Pidä kaulan epänormaaleja asentoja pitkään, kuten pitämällä puhelin kaulan ja olkapään.

Aivokalvontulehdus tai infektio

lihaskouristus

Torticollis yhdessä korkea kuume, päänsärky, pahoinvointi ja oksentelu, uneliaisuus ja muut oireet voivat olla merkkejä aivokalvontulehdus, bakteeri käännepiste saa aikaan suojaavan limakalvojen aivojen ja selkäytimen turvota. Muut infektiot voivat myös aiheuttaa oireita vinokaulaisuutta, kuten meningokokkisairaus, infektio ja kaularangan. Aina kun tortikolliksen liittyy kuumetta, hän tulee hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon tarkistaa näitä mahdollisuuksia.

Häiriöt kaularangan

Monet ongelmat voivat aiheuttaa kohdunkaulan torticollis. Jäykkyys voi olla reaktio taustalla häiriö kaularangan. Esimerkiksi kohdunkaulan välilevytyrä tai kohdunkaulan niveltulehdus voi johtaa niskan jäykkyyttä, kuten rakenteiden ja hermoratoja kaularangan ovat kaikki toisiinsa, ongelma millään alueella voi johtaa lihaskouristuksia ja lihasjäykkyys.

Älä lopeta lukeminen: Voimakas plasebo vaikutus.

Hoidot torticollis

Pääsääntöisesti, Hakeudu lääkärin hoitoon, jos oireita vinokaulaisuutta eivät häviä viikon kuluttua. Välitöntä hoitoa suositellaan, jos niskajäykkyys jälkeen traumaattisen vamman havaitaan, tai jos on muita epämiellyttäviä oireita kuten korkea kuume.

Useimmissa tapauksissa torticollis voidaan käsitellä muutamassa päivässä, ja se on suositeltavaa toteuttaa edellä mainituista menetelmistä, jossa todetaan, mitä syyt on vältettävä meidän kaulaan ei lopu kärsimystä vinokaulaisuutta ja meidän yleistä terveyttä ei vaikuta.

Kirjoittaminen: Life Team lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 16

map